<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harva Marketing Blogi

Verkkokauppiaan kolme kriittistä taitoa

15.9.2017 12:25:18 | Kirjoittanut Tero Ylönen
Aiheet: Digitaalinen Markkinointi

Pureuduimme muutamia viikkoja sitten menestyvien verkkokauppojen salaisuuteen ja siihen, mitä verkkokauppa on käytännössä asiakkaiden, markkinoinnin ja teknisen toteutuksen osalta. Yleinen käsitys siitä, mitä verkkokauppa on, on kuitenkin edelleen varsin yksioikoinen ja mustavalkoinen siihen nähden, mitä se voisi olla. Tällä viikolla sukellamme askeleen syvemmälle ja käsittelemme verkkokauppiaalle kriittisiä taitoja.
Lue lisää ›

Onnistunut promootio - lataa maksuton opas!

15.9.2017 10:48:48 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: Promootiot

Promootiota voidaan käyttää muun muassa bränditunnettuuden kasvattamiseksi, suoran myynnin aikaansaamiseksi tai liidien keräämiseksi. Jokainen on kohdannut promootioita, mutta miten niitä käytetään tehokkaasti yrityksen markkinnoinnissa? Maksuton oppaamme pureutuu promootioiden suunnitteluun, toteutukseen ja mittaamiseen.
Lue lisää ›

Vinkit YouTube Analyticsin käyttöön

1.9.2017 11:04:18 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media

Huolimatta siitä, että moni muu somepalveluiden tarjoaja on vimmatusti kehittänyt omien videosisältöjensä jako- ja katseluominaisuuksiaan, seisoo YouTube somekanavien joukossa vankasti omalla tontillaan. Tänään kirjoitankin siitä, miten pystyt Google AdWordsista saamasi maksullisen mainonnan datan ohella hyödyntämään YouTube Analyticsia ja sukeltamaan askeleen syvemmälle maailman toiseksi suurimman hakukoneen ja videoiden pitkäaikaisemman katselukirjaston tarjoamaan dataan.
Lue lisää ›

Mikä erottaa natiivimainonnan ja sisältömarkkinoinnin?

31.8.2017 16:32:09 | Kirjoittanut Ossian Väisänen
Aiheet: Digitaalinen Markkinointi

Asiakasrajapinnassa toimiessamme huomaamme aika-ajoin, että natiivimainonnan ja sisältömarkkinoinnin erot ja termien merkitykset ovat vielä monelle epäselviä keskenään. Jopa mainosalalla termien merkityksistä herää ajoittain sekaannusta. Termien erottaminen on kuitenkin tärkeää.  Markkinointialusta Outbrainin  sisällöntuottaja James Thompson on kuvannut natiivimainonnan ja sisältömarkkinoinnin eroa hupaisasti, mutta sitäkin osuvammin: "Natiivimainonta on kuin menisit treffeille, sisältömarkkinointi on sen sijaan verrattavissa seurusteluun." 
Lue lisää ›

Näin yhdistät somen ja promootion

24.8.2017 12:56:40 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media, Promootiot

Promootiot ovat arkipäivää brändeille ja toisaalta myös sosiaalisessa mediassa kampanjointi on vakiinnuttanut paikkansa yritysten markkinoinnissa. Moni mieltää nämä markkinointikeinot kuitenkin edelleen täysin erillisinä toimenpiteinä eikä tule ajatelleeksi, että yhdistämällä somen promootioon brändi saa merkittävää lisänäkyvyyttä. Kummassakin tapauksessa on viime kädessä kyse kohtaamisista ja kokemuksesta, ja nämä kohtaamiset yhdistämällä kuluttajan elämyksestä tulee entistä kattavampi.
Lue lisää ›

Messuosastot ja niiden trendit 2017

23.8.2017 15:31:45 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Promootiot

Reilu vuosikymmen promootio- ja tapahtuma-alalla on poikinut muistoja aina ALSO Expon kaltaisista IT-alan messuista HP:n kauppakeskuskiertueisiin, joissa lavalle ovat nousseet Suomen sen hetkiset huippuartistit tai promootio-osastolla on käyty armotonta pelitaistelua VR-laseilla pelaamalla. Nämä muistot pitävät sisällään lukuisia yhteistyökumppaneita, joita ilman tapahtumat eivät olisi olleet sellaisiaan. Päätimmekin käydä jututtamassa yhtä pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme Fair Factorya messuosastoista ja niiden tämän vuoden kuumimmista trendeistä.
Lue lisää ›

Miksi Snapchat- ja Tinder-mainonta kannattavat juuri nyt?

18.8.2017 11:21:56 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media, Digitaalinen Markkinointi

Tiedätkö sen tunteen, kun työkalusi digi- ja somemainostajana muuttuvat joka päivä, ja uusia mahdollisuuksia tulee enemmän kuin ehdit 24 tunnin vuorokaudessa seuraamaan? Been there done that. Tällä viikolla päätimmekin ottaa tarkastelun alle kaksi kanavaa, joissa kannattaa mainostaa juuri nyt: Tinder ja Snapchat.
Lue lisää ›

Konseptista kaljakelluntaan

16.8.2017 15:05:00 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: Ideoita ja näkemyksiä

Tapahtuman konseptointi kuulostaa vaikealta ja kalliilta knobbailulta. Konsepti on promoottorin, median tai kanavan ohella yksi monimerkityksisimmistä sanoista, mitä tiedän. Sanan alkuperä on latinankielessä (conceptum < concipere = sommitella, kirjoittaa), ja alun perin konseptilla tarkoitettiin kirjallisen työn luonnosta, puhtaaksi kirjoittamatonta työtä tai suullista esitystä varten tehtyä käsikirjoitusta, sekä ylipäänsä suunnitelmia, piirustuksia tai ennakkolaskelmia. Konsepti voi olla myös esine tai tavara, joka ei ole vielä sarjatuotannossa eli ns. prototyyppi.
Lue lisää ›

Kenttätutkimukset omnichannel-maailmassa

11.8.2017 12:14:12 | Kirjoittanut Tero Ylönen
Aiheet: Analytiikka, Digitaalinen Markkinointi

Data-hype kasvaa edelleen ja yhä useampi asiantuntija toitottaa, kuinka helppoa on mitata kaikkea, generoida liidejä automaattisesti ja kuinka loistavia työkaluja kuhunkin tarpeeseen liittyy. Markkinoinnin automaatio hoitaa sinunkin työsi hetken päästä. Datan hyödyntämisen potentiaali on ymmärretty. Se, miten kerättyä dataa pitäisi käyttää ja mikä lopulta on olennaista, on kuitenkin vähän hakusessa. 
Lue lisää ›

Näin hankit lisää seuraajia someen ilman mainontaa

11.8.2017 11:42:24 | Kirjoittanut Ville Teikko
Aiheet: Sosiaalinen media, Digitaalinen Markkinointi

Sosiaalinen media on yksi tehokkaimmista tavoista jakaa sisältöä ja saada näkyvyyttä sekä uusia kävijöitä omille verkkosivuille. Vaikka sinulla ei olisi yhtään seuraaja somessa, maksetun mainonnan avulla sisällön levitys hoituu helposti ja vielä toistaiseksi aika edullisesti.
Lue lisää ›