<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harva Marketing Blogi

Kesällä somessa markkinoivan muistilista

19.7.2017 16:12:46 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media

Markkinoijan on helppo tuudittautua kesälomien yli ajatusharhaan, että koko Suomi lomailee ja nyt saa pitää breikin - lomailijathan kirmaavat kaupungeista mökeilleen ja eristäytyvät lomansa ajaksi omaan kuplaansa, jossa markkinoijille ei ole tilaa. Väärin. Kesä tulvii tapahtumia, ihmiset ovat sosiaalisimmillaan ja avoimia uusille kokemuksille sekä ajavat pitkiä matkoja mökeilleen radiota kuunnellen. Sitä tärkeintä unohtamatta: some ja muutaman tuuman näyttö, jonka kautta lomailijat pitävät yhteyttä ystäviinsä ja ulkomaailmaan mökeiltään. 
Lue lisää ›

Kaikkikanavainen markkinointi onnistuu myös pienyrityksessä – siihen tarvitaan vain enemmän luovuutta!

6.7.2017 12:54:22 | Kirjoittanut Vieras
Aiheet: Ideoita ja näkemyksiä, Caset ja palvelut

Marraskuussa 2015 kävin Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Tiimiakatemian kolmatta vuosikurssia ja oli aika aloittaa opinnäytetyö. Tiimiakatemialla me toteutamme opiskelut käytännön projekteina omissa osuuskunnissamme, joten opinnäytetyö oli oikeastaan ainut teoreettinen työ mitä opiskelujemme aikana ”jouduimme” tekemään.

Näin alusta asti opinnäytetyön haasteena, jonka avulla voisin syventää teoriatietoani liittyen markkinointiin. Koska minulle oli tärkeää päästä työstämään sellaista aihetta, jota ei ollut vielä koluttu läpikotaisin, päätin että ajankohtaisimman aiheen saisin hakemalla inspiraatiota jostakin markkinointitoimistosta. Päädyin juttusille Päivi Salmisen kanssa, joka oli silloisen Expressionin toimitusjohtaja, ennen kuin Expressionin liiketoiminnasta tuli osa Harva Marketingia. Päivi ehdotti aiheekseni omnichannel-markkinointia, joka ei vielä silloin sanonut minulle terminä yhtään mitään.

Lue lisää ›

Miten kasvatat verkkosivujesi kävijämäärää?

5.7.2017 16:47:01 | Kirjoittanut Anna Diaz-Tillman
Aiheet: Verkkosivut

Oletko tositarkoituksella liikkeellä? Haluat, että verkkosivusi ja ihmiset kohtaavat, mutta et tiedä miten tämä tapahtuisi. Kerromme lyhyesti ja ytimekkäästi tavoista kasvattaa verkkoliikennettäsi.

Lue lisää ›

Google Analytics: Tärkeät mittarit

21.6.2017 12:19:21 | Kirjoittanut Anna Diaz-Tillman
Aiheet: google analytics

Seurannan käyttöönotto, mittauksen ja raportoinnin toteuttaminen sekä mitattavien arvojen ymmärrys ovat aiheita, joista olemme jonkin verran jo kirjoittaneet. Tässä kirjoituksessa nostamme keskiöön mielestämme tärkeimpiä analytiikan mittareita.

Lue lisää ›

Facebook Canvas: Ohjeet näyttävään Facebook-mobiilimainontaan

16.6.2017 11:57:36 | Kirjoittanut Ossian Väisänen
Aiheet: Sosiaalinen media

Kuten varmasti tiedät, Internetin mobiilikäyttö on ohittanut maailmanlaajuisesti työpöytäkäytön. Myös Suomessa mobiilikäyttö on jatkuvassa nousussa ja kuluttajavirta siirtyy voimakkaasti kohti mobiilia, jolloin myös mainonnan painopiste vaihtuu. Täten eri kanavissa toteutettu mobiilimainonta nousee yhä merkittävämmäksi kilpailukeinoksi markkinoinnissa. Miten siis erottua positiivisesti mobiilimainonnan massasta? Yksi hyvä vaihtoehto on ottaa kokeiluun yksi Facebookin uusimmista mainosmuodoista, Facebook Canvas. Lue lisää, mistä Facebook Canvasissa on kyse ja miten voit luoda oman näyttävän ja mieleenpainuvan mainoksesi onnistuneesti tarjoamillamme ohjeilla. 

Lue lisää ›

Verkkokaupan menestyksen salaisuus

9.6.2017 10:00:48 | Kirjoittanut Tero
Aiheet: Digitaalinen Markkinointi

Verkkokauppakeskustelu on viimeisen kymmenen vuoden aikana edennyt teknisistä ratkaisuista kivijalkakaupan ja verkkokaupan vastakkainasettelun kautta kohti omnichannel-maailmaa ja asiakaskokemuksen korostumista. Käsityksemme siitä, mitä verkkokauppa on, on kuitenkin edelleen varsin yksioikoinen ja mustavalkoinen siihen nähden, mitä se voisi olla.

Lue lisää ›

Lentokenttäpromootiolla tavoitat ainutlaatuisen kohderyhmän - jolla on keskimäärin kaksi tuntia aikaa

8.6.2017 20:32:46 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Promootiot

Mikä olisikaan markkinoijan kannalta parempi kohderyhmä kuin joukko ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi hyvällä tuulella, joilla on aikaa tutustua uusiin tuotteisiin ja brändeihin, ja ennen kaikkea intressi käyttää keskimääräistä enemmän rahaa. Kuulostaa utopistiselta! Utopista tai ei, Helsinki-Vantaan lentokenttä tarjoaa markkinoijalle ja promootion järjestäjälle ainutkertaisen kohderyhmän ja mahdollisuuden ottaa promootiosta kaikki irti. 
Lue lisää ›

Liidienhakinnasta markkinoinnin automaatioon – Näin pääset alkuun

1.6.2017 21:43:34 | Kirjoittanut Ville Teikko
Aiheet: Sisältömarkkinointi, Sähköpostimarkkinointi, Digitaalinen Markkinointi

Olemme käsitelleet jo aikaisemminkin liidien hankintaa verkosta ja sen tärkeyttä niin kuluttaja kuin b2b-markkinoinnissa. Mikäli et vielä aktiivisesti kasvata sähköpostilistaa verkkosivuillasi, suosittelemme ensin tutustumaan edelliseen blogiimme tästä aiheesta.

Lue lisää ›

Suomalainen rekrytointimarkkinointi muuttuu - haaste vai mahdollisuus?

1.6.2017 19:59:07 | Kirjoittanut Ossian Väisänen
Aiheet: Employer Branding, rekrytointimarkkinointi

Kirjoitimme muutama viikko sitten Employer Branding -markkinointikampanjoiden toteutuksesta ja työnantaja-työnhakijamarkkinatilanteen muuttumisesta. Kerroimme samaisessa blogissa myös, että työnantajamielikuva ja onnistunut rekrytointimarkkinointi eivät ole olleet koskaan aiemmin yhtä merkittävässä asemassa. Työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamiseen erikoistunut digitaalinen toimisto Duunitori on jälleen julkaissut jokavuotisen mielenkiintoisen kansallisen rekrytointitutkimuksensa ja sen tulokset tukevat aiempia havaintojamme. Miten suomalainen rekrytointimarkkinointi on muuttumassa ja miten siihen tulisi reagoida? 

Lue lisää ›

Näin asetat tavoitteen promootiollesi

26.5.2017 10:11:56 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: Promootiot

Vaikka kasvokkain kohtaaminen on tärkeää brändeille, pelkkä brändiin törmääminen harvoin yksin riittää. Mieti etukäteen, mikä kohtaamisen tavoite on. Riittääkö, että brändi jää mieleen? Haluatko kerätä yhteystietoja tai ohjata asiakkaan nettisivullesi? Pyritkö suoraan kauppaan? Kun tavoite tai tavoitteet ovat kristallinkirkkaana mielessäsi, mieti numeeriset tavoitteet ja miten niitä mitataan: Haluatko keskustella sadan ihmisen kanssa vai 5 000 näkevän promootiosi? Asennatko osastollesi kävijälaskurin vai pitääkö promoottoreiden laskea henkilöt?

Lue lisää ›

Liity postituslistalle