<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harva Marketing Blogi

Sivunopeus tuo näkyvyyttä ja lisää asiakassidonnaisuutta

23.11.2017 10:19:00 | Kirjoittanut Anna Diaz-Tillman
Aiheet: Verkkosivut, Hakukoneoptimointi, Digitaalinen Markkinointi

Google on jo vuosikymmenen alussa ilmoittanut sivunopeuden yhdeksi selvästi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavaksi avaintekijäksi. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin verkkosivujen nopeus on edelleen ajankohtainen ja vakavasti otettava tekijä sivujen toiminnan sekä loppukäyttäjän käyttökokemuksen kannalta. Sivujen latausajalla on tutkitusti vaikutusta siihen kuinka kauan loppukäyttäjä, potentiaalinen asiakkaasi, viipyy sivuillasi.
Lue lisää ›

Kuka siellä Kajaanissakaan kohta enää käy?

20.11.2017 9:26:24 | Kirjoittanut Tero Ylönen
Aiheet: myyntiorganisaatio, jakelukanava, myyntikenttä, kenttämyynti, ulkoistus

Kun palataan ajassa taaksepäin 90-luvulle ja vuosituhannen alkuun, lähes jokaisella valtakunnallisesti myydyllä kuluttajabrändillä oli vielä joko oma tai ulkoistettu kenttämyyntiorganisaatio, jonka tehtävänä oli pitää huolta jälleenmyyjäsuhteista, kasvattaa myyntiä pikkuhiljaa, myydä uutuudet ja kampanjat sisään ja hankkia hyllytilaa edustamilleen tuotteille.
Lue lisää ›

4 askelta onnistuneeseen mysteryshoppaukseen

17.11.2017 11:18:59 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: kenttätutkimukset

Haamuasiakkaana toimiminen tai tuttavallisemmin mysteryshoppaus (engl. mystery shopping) on hieman yllättäen kasvattanut suosiotaan verkosta ostamisen kasvaessa. Kun kuluttaja vaivautuu kivijalkamyymälään, hän haluaa palvelua ja asiantuntemusta. Mysteryshoppaamisella voidaan tutkia esimerkiksi palvelun laatua, henkilökunnan asiantuntemusta sekä toimintaohjeiden noudattamista, vertaillen näitä eri toimipisteiden välillä. Mysteryshoppauksen tilaaja voi olla liikkeen johto tai esimerkiksi päämiehen edustaja, joka haluaa tutkia, suositellaanko hänen brändiään liikkeessä. Tietysti myös kilpailijoita voi ja kannattaa tutkia mysteryshoppauksen keinoin. Mysteryshoppaus on Suomessa vielä lapsenkengissä, sillä esimerkiksi Britanniassa tehdään joka kuukausi arviolta 50 000 haamuasiakaskäyntiä. Mysteryshoppaus kannattaa tehdä kunnolla, että siitä olisi todellista hyötyä. Lue alta neljä tärkeintä vinkkiä onnistuneeseen haamuasiakastutkimukseen!  
Lue lisää ›

Mitä on aito markkinointihenkisyys?

13.11.2017 10:57:00 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: strategia, markkinointi;, suunnittelu, johtaminen, markkinoinnin johtaminen

Mistä tunnistaa markkinointiosaamiseen ja -tekemiseen panostavan yrityksen tai ihmiset? Perustuen omaan noin 15 vuotta kestäneeseen kokemukseeni markkinoinnin suunnittelusta ja johtamisesta, nostan esiin ainakin seuraavat kolme asiaa: tahto tehdä, kyky johtaa ja halu saada aikaan tulosta. Mitä ne tarkoittavat käytännössä? 
Lue lisää ›

Vaikuttava B2B-asiakaskohtaaminen osana markkinointistrategiaa

10.11.2017 8:53:52 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: tapahtumat, strategia

Tapahtumamarkkinointi kasvattaa yhä tärkeyttään, koska digitalisaation ja automaation myötä henkilökohtaisen kohtaamisen arvo on nousussa. Samanaikaisesti kasvavat odotukset tapahtumia kohtaan, erityisesti yritystapahtumien kohdalla, joista haetaan nykyisin paitsi ammatillista osaamista ja verkostoitumista, myös hyvää mieltä, onnellisuutta ja hyvinvointia. Osallistuimme Alma Talent Eventsin Tapahtumaklinikkaan 9.11.2017, missä Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen jakoi kokemuksiaan vaikuttavan tapahtuman tekemisestä. Oli mahtavaa kuulla ison mediatalon edustajan korostavan juuri samoja asioita, joita mekin pidämme erityisen tärkeinä. Blogikirjoituksemme on tämän asiantuntevan puheenvuoron inspiroima. 
Lue lisää ›

5 asiaa, jotka markkinoinnin automatisoijan täytyy tehdä

6.11.2017 10:07:44 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: Ideoita ja näkemyksiä, markkinoinnin automaatio, inbound

Yhä useammin saamme asiakaspalaverissa kuulla musiikkia korvillemme: "Olemme miettineet, että pitäisi ottaa markkinoinnin automaatio käyttöön." Hetkonen, eikö markkinointitoimisto pelkää tulevansa automaation syrjäyttämäksi? Totta on, että pitkällä aikavälillä markkinoinnin automaatio vähentää rutiininomaista markkinointityötä, kuten sähköpostien lähettämistä. Alkuvaiheessa hommaa kuitenkin riittää, ja usein nälkä kasvaa syödessä, kun prosessi alkaa tuottaa lämpimiä liidejä myynnille.  Automaatiotyökalun valinta on useimmiten ensimmäinen askel, vaikka työkalusta riippumatta pelkkä ohjelmisto ei tee vielä yhtään mitään. Tee vähintään nämä viisi asiaa, niin saat heti alusta alkaen hyödyn irti markkinoinnin automaatiosta.  
Lue lisää ›

Läkähdytkö tekemiseesi vai uskallatko ostaa markkinointipalveluita yritykselle?

3.11.2017 20:51:16 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: markkinoinnin ulkoistaminen

Yhä useampi kasvuyritys ja markkinointipäättäjä turvautuu markkinoinnin konseptoinnissa, suunnittelussa ja toteutuksissa ostopalveluihin tai ulkoistuksiin. Kotoisasti ilmaistuna: "käyttää toimiston apua". Tämä on hyvä asia, sillä omat kädet eivät yleensä riitä kaiken tekemiseen ja ulkopuolisten spesialistien tarjoilemasta näkökulmasta on paljon apua ja tukea omalle tekemiselle, etenkin päätöksenteolle ja strategisille valinnoille.
Lue lisää ›

Kasvuhakkerointi kasvattaa brändiäsi viraalisti

30.10.2017 10:05:00 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: Ideoita ja näkemyksiä, markkinoinnin automaatio, inbound, kasvuhakkerointi

Growth hacking eli kasvuhakkerointi on noussut trenditermiksi, mutta hienolta kuulostavan sanan takana on varsin järkeviä markkinointi- ja myyntikeinoja ja -periaatteita, joihin kannastaa tutustua. Kasvuhakkeroinnin tavoitteena on kasvaa niin nopeasti kuin mahdollista, useimmiten hyödyntäen tuotteen tai palvelun olemassaolevia asiakkaita. Parhaiten kasvuhakkerointi sopii verkkopalveluille, mutta osa periaatteista soveltuu muihinkin aloihin.
Lue lisää ›

Vinkki: Näin aloitat uudelleenmarkkinoinnin Googlessa

27.10.2017 15:41:31 | Kirjoittanut Ossian Väisänen
Aiheet: Digitaalinen Markkinointi

On totta, että jääkylmästä verkkosivuliikenteestä on usein erittäin hankalaa kehittää suoria kauppoja tai uusia liidejä. Vain muutama prosentti verkkosivukävijöistä suorittaa halutun toimenpiteen. Ihmiset tarvitsevat usein näiden toimenpiteiden suorittamiseen lisää syitä, aikaa ja muistutuksia, ja joskus vain pieni tönäisy riittää konversion aikaansaamiseksi. Tähän tarkoitukseen Googlen uudelleenmarkkinointi on tehokas ja toimiva keino.
Lue lisää ›

Hakukoneoptimoinnin yleisimmät tekniset puutteet

20.10.2017 14:32:38 | Kirjoittanut Ville Teikko
Aiheet: Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on monelle suuri mysteeri, eikä kukaan tiedä tarkkaan miten Googlen algoritmi toimii pintaa syvemmällä. Aiheeseen on kuitenkin olemassa paljon hyviä suosituksia ja ohjenuoria sekä Googlen että jatkuvasti aiheen parissa häärivien ammattilaisten ansiosta.
Lue lisää ›