<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harva Marketing Blogi

Näin asetat tavoitteen promootiollesi

26.5.2017 10:11:56 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: Promootiot

Vaikka kasvokkain kohtaaminen on tärkeää brändeille, pelkkä brändiin törmääminen harvoin yksin riittää. Mieti etukäteen, mikä kohtaamisen tavoite on. Riittääkö, että brändi jää mieleen? Haluatko kerätä yhteystietoja tai ohjata asiakkaan nettisivullesi? Pyritkö suoraan kauppaan? Kun tavoite tai tavoitteet ovat kristallinkirkkaana mielessäsi, mieti numeeriset tavoitteet ja miten niitä mitataan: Haluatko keskustella sadan ihmisen kanssa vai 5 000 näkevän promootiosi? Asennatko osastollesi kävijälaskurin vai pitääkö promoottoreiden laskea henkilöt?

Lue lisää ›

Oma markkinointipäällikkö vai ulkoistettu markkinointitoimisto?

25.5.2017 10:58:00 | Kirjoittanut Päivi Salminen
Aiheet: Ideoita ja näkemyksiä

Yhä useammassa yrityksessä mietitään, mitä tehtäviä halutaan säilyttää yrityksen sisällä ja mitä ulkoistaa ja ostaa palveluna. Markkinoinnin ulkoistaminen voi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että palkkaat kuukausityöntekijän henkilöstöfirman (tai vaikkapa markkinointitoimiston) kautta. Joskus voi kuitenkin olla parempi idea luopua kuukausityöläisestä kokonaan ja miettiä, mitä samalla rahalla saisi, jos ostaisi aidosti palvelua.

Lue lisää ›

Mobiilioptimointi - miten edistän sivujeni mobiilivalmiutta?

18.5.2017 22:02:51 | Kirjoittanut Anna Diaz-Tillmann
Aiheet: Verkkosivut, Hakukoneoptimointi, Mobiilioptimointi

 Mobiilioptimointi on laaja käsite, jolla tarkoitetaan verkkosivujen kehittämistä mobiiliteknologioita silmällä pitäen. Lähes poikkeuksetta jokainen käyttää mobiililaitteita arkielämässään. Mobiilimaailma asettaa tiettyjä tavoitteita myös yrityksen strategisiin markkinointikanaviin, joista yksi merkittävimmistä ovat verkkosivut. Oletko kenties vieraillut verkkosivuillasi älypuhelimen tai tabletin kautta? Lue miksi ja miten tulisi sinun huomioida nykyajan vaatimukset verkkosivuillasi.

Lue lisää ›

Näin markkinoit rekrytointikampanjasi

18.5.2017 21:57:01 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Kampanjat, Employer Branding

Työnantaja-työnhakijamarkkinat ovat kiepsahtaneet ympäri. Siinä missä työnantajataho määräsi aikaisemmin kaapin paikan työnhaussa ja työnhakijat pelasivat työnantajan pelisääntöjen mukaan, ovat työmarkkinoiden ohjakset siirtyneet nyt työnhakijoiden käsiin. Kilpailu oman alan osaajista kiihtyy ja sitä myötä myös rekrytointi on kokenut suuren muutoksen.

Lue lisää ›

Myyntituloksia menekinedistämisen avulla

11.5.2017 21:14:14 | Kirjoittanut Tero Ylönen
Aiheet: Myynninedistäminen

Vaikka markkinointi digitalisoituu ja uusia sähköisiä kanavia syntyy jatkuvasti lisää, edelleen ⅔ kuluttajien ostopäätöksistä tehdään myymälöissä. Henkilökohtaisten kohtaamisten määrän vähentyessä per ostopäätös tuotteiden esillepanon ja myyntipisteen toimivuuden merkitys kasvaa. Valveutuneiden brändien on hyvä olla tietoisia, mitä moderneilla merchandising-palveluilla voi saada aikaan ja miten niillä vaikutetaan myynnin kasvuun.

Lue lisää ›

Herätä tarinat eloon uusilla Instagram Stories -mainoksilla

11.5.2017 15:59:46 | Kirjoittanut Ossian Väisänen
Aiheet: Sosiaalinen media

Instagram on kanava, jossa ihmiset ja yritykset jakavat jokapäiväisiä hetkiään mukaansatempaavien kuvien ja videoiden avulla. Vuoden 2016 puolella uudistuksena palvelun valikoimaan tuli mukaan myös Instagram Stories, joka mahdollisti käyttäjille jo Snapchatista tutun keinon julkaista 24 tuntia näkyvillä olevia kuvia ja lyhyitä videopätkiä. Uudistus sulatti käyttäjien sydämet nopeasti - eikä ihme, sillä Instagramin käyttäjät rakastavat tunnetusti tarinoita. Miten yritykset voivat hyötyä tästä? 

Lue lisää ›

3 vinkkiä videomainontaan

5.5.2017 11:30:03 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media

Markkinointi ja myynti ovat ihmisiin vaikuttamista. Ihmisiin vaikuttaminen on tarinankerrontaa. Moderni tarinankerronta puolestaan tapahtuu videon avulla. Pelkkä videoiden julkaiseminen ei itsessään tuota tuloksia, vaan onnistunut videomainonta vaatii useiden eri seikkojen huomioimisen aina videon kanava- ja laiteoptimoinnista kampanjan tulosten seuraamiseen ja optimointiin.

Lue lisää ›

4 täsmävinkkiä Facebook-markkinointiin

28.4.2017 11:22:17 | Kirjoittanut Ida-Maria Otonkorpi
Aiheet: Sosiaalinen media

"Miten te teitte tämän, noin alhaisilla kustannuksilla?". Kuulemme jatkuvasti tätä lausahdusta asiakkailtamme. Fakta on, että Facebook on tällä hetkellä suvereenisti kustannustehokkain kanava mainostaa ja hakea näkyvyyttä. Tuloksia ei tietenkään synny pelkkiä sormia napsauttamalla, vaan markkinoinnissa onnistuminen edellyttää toki kanavan sekä sen mahdollisuuksien ja työkalujen syvää ja ajantasaista tuntemusta.

Lue lisää ›

Ensivaikutelma muodostuu vain 9 sekunnissa - oletko valmis panostamaan suunnitteluun?

27.4.2017 21:53:51 | Kirjoittanut Päivi Lehtonen
Aiheet: Promootiot

 
Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, sanotaan vuorovaikutuksen tutkimuksessa.  Sama toteamus pitää paikkansa markkinointiviestinnässä, koska siinäkin on kyse suhteen luomisesta. Ensivaikutelma on jotain käsittämättömän armotonta, joten sen luomiseen on järkevää mieluummin panostaa etukäteen, kuin yrittää muuttaa sitä jälkikäteen.
Lue lisää ›

My internship with Harva - Pamela from Chile

21.4.2017 16:53:43 | Kirjoittanut Vieras
Aiheet: Ihmiset

Hi everyone!
 
I'm Pamela. I'm 26-year-old advertising person. I have lived in Helsinki for three years now. I came here for love as I met my husband in Chile who back then was doing his exchange studies in Santiago. If i hadn't met my husband I would have never had an opportunity to visit this far away country and to be honest I had no idea where Finland was located in the map. ( Sorry for my ignorance as there are a lot of Finland-fans in Chile, but most of them listen to heavy metal).
Lue lisää ›