5 syytä palkata promoottori joulumyyntiin

Kesä alkaa olla loppupuolella ja syksy tekee tuloaan. On aika sijoittaa loppuvuoden markkinointibudjetti viisaasti.

5 syytä palkata promoottori joulumyyntiin

Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset käyttivät vuonna 2015 keskimäärin 308 euroa joululahjoihin ja 206 euroa muihin jouluvalmisteluihin. Joulusesonki toi 770 miljoonaa vähittäiskaupalle, eli noin 20 prosenttia keskimääräisen kuukausimyynnin päälle. Tavarataloissa sesonki kasvattaa myyntiä +60 prosenttia verrattuna tavalliseen kuukauteen.  Erikoiskauppojen aloilla lahjojen hankinta näkyy selvästi joulukuun myynnissä. Esimerkiksi kultasepäntuotteiden ja kirjojen myynti kasvaa joulukuussa reilusti yli 100 prosenttia verrattuna keskimääräiseen kuukausimyyntiin.

Joulu on siis myynnillisesti tärkeää aikaa ja moni kauppa tekee parhaan tuloksensa juurikin joulukuussa. Kysymys kuuluukin: kuinka varmistat tuotteidesi huippumyynnin joulun alla?

Tuotteen näkyvyys ja mainonta on tärkeä osa brändirakentamista mutta, kuten Unileverin toimitusjohtaja Erja Tyrsky vahvistaa niin 60-70 % ostopäätöksistä tehdään myymälässä. Osa on rutiiniostoksia: loppuneen hammastahnan tilalle täytyy ostaa uusi ja osa päätöksistä taas syntyy inspiraatiosta. (Talouselämä 29/2016).

Ja kun kyse on joululahjoista kuluttajiin pystyy vaikuttamaan parhaiten olemalla paikalla myymälässä.

Promoottorilla varmistat että tuotteesi myydään aktiivisesti ja ammattitaitoisesti. Promoottori huolehtii tuotteidesi esillepanosta ja saatavuudesta myymälässä. Moni myymälä antaa tuotteille lisää hyllytilaa ja tilaa isompia määriä, kun tietävät että promoottori on paikalla. Voitat helposti markkinaosuuksia kilpailijoilta, sillä promoottoreiden moninainen osaaminen edistää tuotteiden näkyvyyttä sekä myyntiä.

Tämän takia promoottori kannattaa palkata joulumyyntiä vauhdittamaan:

  1. 65 % ostopäätöksistä tehdään myymälässä
  2. Veronpalautukset tulevat kuluttajien tileille ti 29.11.2016.
  3. Joulusesonki toi vähittäiskaupalle 770 miljoona vuonna 2015 (+20% vs normaali kuukausi)
  4. Promoottori huolehtii esillepanosta ja voit tehdä lisätoimituksia, voitat markkinaosuuksia kilpailijaltasi
  5. Suomalaiset käyttävät joululahjoihin yli 300€ / henkilö

On aika aloittaa joulunmyynnin suunnittelu, jotta ehdit valmistautua vuoden kohokohtaan.

Toimi siis ajoissa, sillä joulukoristeet ovat pian kaupoissa.

Ja hyvät promoottorit ovat Harvassa.