Blogisarjan osa 1: Päivä menekinedistäjän saappaissa

Me Expressionin työharjoittelijat saimme eräänä päivänä loistavan idean. Toteuttaisimme blogisarjan, jossa lähdemme seuraamaan eri työntekijöidemme päivää ja selvitämme, millainen heidän työpäivänsä kulku on ja millaisia työtehtäviä siihen kuuluu. Ideana on seurata myyntipromoottorin, menekinedistäjän sekä kenttäpäällikön päivää. Kenties myöhemmin tulee lisää seurattavia kuten teamleadereita, suunnittelijoita ja toimistohenkilökuntaa.

Aloimme heti tuumasta toimeen, ja pian olimme jo matkalla ensimmäiseen kohteeseemme kameralaukku olalla heiluen. Kameran takana askartelee Deeperin työssäoppija Milla Hyttinen, jonka kanssa yhdessä olemme ideoneet ja suunnitelleet juttusarjan sisältöjä, juonta, toteutustapaa sekä organisoineet yhdessä muiden Expressionistien kanssa käytännön toteutukset. Mukava huomata, kuinka innostuneesti ja suopeasti kaikki ovat projektiimme suhtautuneet ja meitä on monta kertaa kiitelty hyvästä ideasta tuottaa hyödyllistä ja laadukasta sisältöä Expressionin blogiin, jolla on paljon lukijoita.

Ensimmäisenä lähdimme tutustumaan menekinedistäjän, tuttavallisemmin merkkarin, päivään. Jaakko Malmberg lupautui ottamaan meidät mukaansa kiertämään eri kauppakohteita, joten suunnistimme ensimmäisenä K-citymarket Iso Omenaan. Jaakko työskentelee Santa Marian parissa, ja hänen normaali työpäivänsä koostuu eri liikkeiden Santa Maria-tuotteiden hyllytyksestä ja hyllyjen järjestämisestä.

Kohteita oli päivän aikana kolme. Kiersimme kaupoissa, ja Jaakko selosti eri työvaiheita ja työpäivänsä kulkua. Päivä oli mukava ja kului nopeasti, ja saimme hyvän käsityksen Jaakon työstä työskentelyn ohella jutustellessamme. Menekinedistäjän työ on erittäin vaihtelevaa, jokainen päivä on erilainen ja kohteet vaihtuvat. Työ ei ole aikaan eikä paikkaan sidottu, vaan menekinedistäjän tehtävä on todella liikkuva. Päivät ovat mielenkiintoisia ja monenlaisia sattumuksia täynnä. Jaakon mielestä menekinedistäjän työssä on parasta työn vaihtelevuus sekä kohtaamiset ihmisten, kaupan työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa.

Teimme kyseisestä päivästä myös videon, joka ilmestyy blogissamme myöhemmin. Videosta selviää tarkemmin, millaista on todella olla menekinedistäjän saappaissa.

 

 

Osallistu keskusteluun