Vastuullisuuden ytimessä - Koneet kiertoon!

Olipa kerran organisaatio, jolla oli tuore, vihreä liiketoiminta-ajatus. Koska elektroniikkajätettä on maailma täysi, päättivät ¨pirkanmaalaiset Paul Brown, Eero Lähde ja Oskari Lähde kaivaa vanhat tietokoneet yritysten ja yksityisten varastoista ja kaappeja täyttämästä, korjata ne ja asentaa niihin Linux-käyttöjärjestelmän. Tämän jälkeen koneet menevät myyntiin verkkokauppaan ja Tampereen myymälään. Vastuullisuuden ytimessä - Koneet kiertoon!

Ympäristöystävällisyyden nimeen vannovat Koneet Kiertoon Oy perustettiin Tampereelle aivan kivenheiton päähän yliopistosta. Organisaatio kerää noin pari vuotta vanhoja yritysläppäreitä ja kierrättää ne eteenpäin. Käyttökuntoiset myydään second hand -markkinoille ja jätteeksi joutavat puretaan elektroniikkajätestandardien mukaisesti kierrätykseen. Osa koneista on korjattu ja tullaan korjaamaan myös Sininauha-säätiön tarpeisiin. 

Tällä hetkellä ostajia olisi enemmän kuin mitä on koneita, joten Koneet Kiertoon Oy on laittamassa pystyyn suurta keräyskampanjaa, joka markkinoidaan sosiaalisessa mediassa. Harva on ollut auttamassa tässä. Suunnittelemme ja toteutamme markkinointikampanjan pk-yrityksille sekä haastamme tutut yritykset ja tuntemattomat mukaan luovuttamaan turhaksi jääneet noin pari vuotta vanhat läppärinsä Koneet Kiertoon Oy:lle, joka ei veloita kierrätysmaksuakaan koneiden vastaanotosta. Suurin osa alun perin laadukkaista läppäreistä on korjattavissa suhteellisen pienellä vaivalla ja myytävissä eteenpäin.

koneet-kiertoon-itsenäisyydenkatu-tampere

Sen lisäksi, että tiimi huolehtii koneiden korjauksesta, se huolehtii myös koneiden käyttäjistä. Paul Brownin johdolla rakennetusta koulutuskonseptista löytyy sosiaalinen näkökulma. Modernilla tietotekniikalla kuten internetyhteydellä ja toimivalla tietokoneella, voidaan lievittää esimerkiksi seniori-ikäisten yksinäisyyttä. Jatkossa Koneet Kiertoon tulee tarjoamaan käyttökoulutusta ja yhteisöllistä tekemistä nimenomaan ikäihmiselle. 

- Ei peruskäyttöön tulevan koneen tarvitse olla ihmeellinen tai tuliterä, vaan toisen elämän saanut konekin riittää. Linux nopeuttaa konetta merkittävästi. Ja jos nyt oikein tykkipelin haluaa, niin tietenkin kasaamme koneita toki toiveiden mukaisesti. Laitamme kaikkiin koneisiimme ilmaisen, suomalaisen Linux-käyttöjärjestelmän ja siihen valmiiksi nettiselaimet, Gimp-kuvankäsittelyohjelman ja Libre Office -tiedonkäsittelyohjelmat. 

Jatkossa suunnitteilla on myös digikoulutusta senioreille. Koneet Kiertoon -tiimi antaa myös käyttökoulutuksen Linuxiin, joka on maailman yksinkertaisin käyttöjärjestelmä Tarvittaessa Koneet Kiertoon -tiimiltä voi hankkia myös Huolenpitopalvelun kiinteähintaisena palveluna, mikä tarkoittaa käytännössä etätukea.

käytettyjä-tietokoneita-tampereella

Mikäli haluat kierrättää turvallisesti vanhan yritys- tai yksityiskoneesi, voit kävellä sisään Koneet Kiertoon -poikien luokse Itsenäisyydenkadulle. Mikäli haluat tehokasta markkinointia, ota yhteyttä meihin.

Varaa 30 minuutin maksuton markkinointikonsultaatio  Saat vinkkejä ja ideoita yrityksesi markkinointiin. Varaa juttutuokio