HPsters, Mindventure, Parsifal, Broncolor - Lauri Laukkanen vie suomalaista valokuvausta maailmalle

Expressionistit ovat tehneet valokuvaaja Lauri Laukkasen kanssa yhteistyötä jo parin vuoden ajan. Lauri on jäänyt mieleemme intensiivisesti ja näkemyksellisesti työhönsä suhtautuvana talenttina. Lauri on onnistunut vangitsemaan AD Ville Teikon lennokkaat visiot upeasti useaan kampanjaan. Viimeisimpiä yhteisiä projektejamme ovat HP Suomen HPsters-sisältömarkkinointikonsepti, Valmennustoimisto Sitomon Mindventure-valmennusbrändi sekä Parsifal2015-trikkaustapahtuman pääkuvat Veli-Matti Saarelasta tiimeineen.

HPsters, Mindventure, Parsifal, Broncolor - Lauri Laukkanen vie suomalaista valokuvausta maailmalle

Gen Next 2015

Kirjoittaessani eilen tiedotetta Laukkaselle ymmärsin jälleen, kuinka korkealle herra onkaan tiensä raivannut - ja vain kahdessa vuodessa. Eilen julkaistu uutinen vuoden nuoren kuvaajan pääsystä maailmankuulun Broncolorin Gen NEXT -talent-ohjelmaan ei todellakaan ole sattumaa, vaan päämäärätietoisen työskentelyn ja erottuvan kuvaustyylin ansiota.

Kun Lauri päätti ostaa 20-vuotiaana ensimmäisen järjestelmäkameransa, hän tuskin tiesi, mihin päämäärätietoinen tekeminen ja loputon itsensä toteuttamisen nälkä tulisi hänet vielä viemään. Kului vain muutama kuukausi, kun pitkään suunniteltu ajatus investointipankkiirin urasta päätettiin laittaa odottamaan parempaa hetkeä. Valokuvaus ja sittemmin myös elokuvaohjaus imaisi nuoren miehen mukaansa matkalle, joka on kuin satukirjasta, mutta kuitenkin täyttä totta.

- Välitön elämänasenne ja tavoitteellinen tekeminen ovat vieneet minut ympäri maailmaa ja olenkin ehtinyt viimeisen kahden vuoden aikana työskennellä Suomen ja maailman arvostetuimpien brändien, artistien ja mainostoimistojen kanssa, Laukkanen kertoo vaatimattomaan tyyliinsä.

Laurin seuraava etappi on valloittaa maailma Broncolorin kansainvälisessä Gen NEXT 2015 - talent-tiimissä, johon valittiin maailmanlaajuisesta hakijajoukosta viisi lupaavinta ja lahjakkainta nuorta kuvaajaa. Lisäksi Laukkasen uraa kiihdyttää myös oma agentti Pohjois-Amerikassa.

Lauri-laukkanen-kasvokuva

Warner, Sony, Finnair, Aurinkomatkat, HP, Hilton, MTV3

Vain 23-vuotias Laukkanen on monella tavalla erityinen persoona, ja kurkistus Laurin elämään sosiaalisen median kautta jättää sanattomaksi. Vauhdikas ja omistautunut elämäntyyli iskee sekä ammattilaisiin että nuoriin aikuisiin, jotka seuraavat Lauria somessa intensiivisesti. Laukkasen välitön ja ystävällinen asenne puskee silmille kaikista kuvista ja postauksista.

Eräässä Facebook-kuvassa vajaa kaksimetrinen Laukkanen istuu liikemiesisänsä hartioilla ja virnistää iloisesti kameralle. Seuraavassa kuvassa Laukkanen hengailee Antti Tuiskun, Suvi Teräsniskan ja Pete Parkkosen kanssa toinen toistaan eeppisemmissä kuvausmaisemissa. Seinältä löytyy myös laaja skaala monipuolisia mainoskuvia, sillä lyhyen mainoskuvaaja-uransa aikana Laukkanen on ehtinyt työskentelemään monien suurten brändien kuten Finnairin, Hilton-hotelliketjun, Hewlett Packardin, Aurinkomatkojen ja BMW:n kanssa.

- Kuvaamisen lisäksi olen esiintynyt valokuvausmessuilla ympäri maailmaa sekä kiertänyt ulkomailla opettamassa ja valmentamassa. Lisäksi kirjoitan muiden töiden ohella kirjaa luovuudesta.

Broncolorin Gen NEXT -ohjelma

Pääsy maailman suurimman ammattikuvausbrändin ohjelmaan tarkoittaa, että Lauri nähdään yhtenä lahjakkaimmista ja lupaavimmista nuorista valokuvaajista.

- Ajatus tiimiin hakemisesta tuli alun perin sosiaalisesta mediasta, missä olen aktiivisesti seurannut aiemmin mukaan valittuja nuoria kuvaajia kuten Lara Jadea ja Benjamin Von Wongia. Wongin kanssa olemme sittemmin ystävystyneet esiintyessämme samoilla messuilla Englannissa.

Broncolor-tunnustuksen myötä kansainvälisten mainoskeikkojen saaminen myös Amerikassa helpottuu.

- Olen aina ollut hyvin tavoite-orientoitunut ihminen ja tämä oli taas yksi hieno askel eteenpäin kohti isompia kuvioita. On upeaa päästä tekemään töitä huippubrändin kanssa ja edustaa suomalaista osaamista ulkomailla.

Tässä valossa tuntuu taianomaiselta, että Laukkanen on saanut ensimmäisen järjestelmäkameransa käteen vain kolme vuotta sitten. Intohimoa, kunnianhimoa ja tavoitteellisuutta ei siis ole puuttunut. Kiitos Lauri hyvin sujuneesta tähän astisesta yhteistyöstä.

https://www.facebook.com/LauriLaukkanenPhotography
http://laurilaukkanen.com