Kesä tulee - hyödynnä kesäsesonki ja varaa promootiosi viimeistään nyt

Moni herää talviuniltaan vasta toukokuussa ja havahtuu, että koulut päättyvät ja kesälomakausi pyörähtää käyntiin jo kuukauden päästä. Skandinaavinen kansa menee sekaisin valon määrästä, mikä täyttää jo itsessään kadut ja puistot ihmisistä talven jäljiltä, erilaisten tapahtumien kirjosta puhumattakaan. Ja markkinoinnin näkökulmastahan sinä haluat olla kesällä juuri siellä, missä ihmiset ovat! Kysymys kuuluukin: miten tavoitat kesälaitumille kirmailevat ostajasi?

Kesä tulee - hyödynnä kesäsesonki ja varaa promootiosi viimeistään nyt

Yli kymmenen vuoden promootioalan kokemuksella ja kentältä kerätyn datan pohjalta kokosimme työkalupakillisen erilaisia vinkkejä, joilla otat kaiken hyödyn irti kesäkauden kasvokkain kohtaamisista, promootioista ja kesätapahtumista. Sillä kesän promootiot varataan nyt.

Ole siellä, missä ihmisetkin - oikeaan aikaan

Digitaalisen markkinoinnin klikin päässä oleviin kampanjoiden kohdennuksiin ja ajastuksiin verrattuna promootion tai tapahtuman onnistuminen riippuu viime kädessä sen oikeasta ajoituksesta ja oikeasta paikasta. Viimeisen päälle hiottu konsepti ja toteutus ovat yhtä tyhjän kanssa, mikäli promootio ei tavoita haluttua kohderyhmää. 

Vuosien varrella kentältä keräämämme datan ja kymmenien tuhansien dokumentoitujen kasvokkain kohtaamisten perusteella pystymme arvioimaan hyvinkin tarkasti, missä ja milloin tavoitellut kohderyhmät liikkuvat.

Tunninkin verran väärällä ajoituksella voi olla suuri vaikutus promootion onnistumiseen. Esimerkiksi promootiossa lentokentällä tulee huomioida lentoaikataulut ja matkustajavirrat, kun taas tuotejakelu pahimman ruuhkapiikin aikana kaupunkisi vilkkaimmalla kadulla ei välttämättä ole järkevää, sillä se ei jätä promoottorille aikaa kertoa tuotteesi kiireessä laukkuunsa nappaaville ohikulkijoille mitään itse tuoteuutuudesta.

Liikkuva promootio pyörällä

Liikkuvat promootiot

Miksi tyytyä jakamaan flyereita yhdessä paikassa, kun kesällä voit ottaa koko kaupungin ja sen kesäilijät haltuun liikkuvan promootion avulla. Promootion näkyvyys ja tavoitettu kohderyhmä moninkertaistuvat, kun promootio toteutetaan esimerkiksi pyöräillen. Mikäs sen hauskempi kesäinen näky kuin jopolla fillaroiva lammas, joka jakaa pehmeitä satulanpäällisiä? 

Kesätapahtumat 

Festarit, meripäivät, ralli, viinikylä. You name it. Suomen kesä tarjoaa huiman määrän erilaisia tapahtumia, jotka tarjoavat brändeille erinomaisen mahdollisuuden näkyä nykyisille kohderyhmilleen ja toisaalta löytää täysin uusia kohderyhmiä. Aamukahvia edellisillan keikasta toipuvalle festarikansalle, rakkolaastareita juoksutapahtuman ympärillä, mysteeriboxi kaupungin vilkkaalle torille tai kesäinen pop up -store uutustuotteen lanseeraukseen. Suomen kesästä löydät sekä B2C-kohderyhmät että kesälomiaan viettävät B2B-ostajat.

Kesätapahtumia valitessasi ole rohkea ja erotu brändinä yllättävissäkin tilanneyhteyksissä. Mitä jos promoaisitkin tänä kesänä hammastarkastuspalveluita viini- tai ruokamessuilla terveys- ja hyvintointimessujen sijaan?

Tapahtumat tarjoavat myös erinomaisen tilaisuuden lyödä voimat yhteen muiden brändien kanssa ja toteuttaa promootio yhdessä jonkin toisen brändin kanssa!

Keli

Juhannuksena räntää ja loppusyksystä hellettä. Suomen valoisat kesäpäivät antavat talveen verrattuna hurjat mahdollisuudet ulkopromootioihin, mutta kesäkelit yllättävät tunnetusti aina silloin, kun yllätyksiä vähiten kaipaisi.

Kesäpromootioita suunnitellessa on tärkeää huomioida kelivaraus niin osastorakenteita, vaatetusta kuin tuotteita valitessa. Kesäkuurosta kastunut Paavo Pesusieni -maskottipuku ei varmasti ilahduta ainakaan puvun sisällä sinnittelevää promoottoria.

Kesäpromootio flyer jakelu

Kesäpromootioissa yhdistyvät fiilis ja informaatio

Case Rönnvik

Rönnvik on Suomen suurimpiin lukeutuva, arvostettu viinitila Pälkäneellä, Laitikkalan makukylässä. Rönnvikin markkinoinnillisena haasteena oli heikko tunnettuus - riittävän monet eivät tienneet sen olemassaolosta, erinomaisesta sijainnista lähellä suuria kaupunkeja, maukkaista viineistä ja monipuolisista palveluista yksittäisille vierailijoille ja ryhmille. 

Päätimmekin iskeä Laitikkalan lähellä oleviin suurimpiin kaupunkeihin kesäsesongin ollessa kuumimillaan. Kesäisessä promootiossa yhdistyivät rento kesäfiilis sekä tietoisuuden lisääminen. Promoottorit jututtivat kesälomailijoita Tampereen ja Hämeenlinnan kesälomatunnelmaa huokuvissa keskustoissa ja jakoivat flyereita, joihin oli painettu muun muassa selkeät ajo-ohjeet Rönnvikin Viinitilalle.

Promootioon oli yhdistetty myös sosiaalisessa mediassakin pyörivä kesätarjous, ja kontaktoituja kesälomailijoita rohkaistiin lataamaan kuponki verkosta, joka oikeutti ilmaiseen päivän vaihtuvaan tuotteeseen Rönnvikin Viinitilalla.

Varaa promootiosi ajoissa

Valtaosa kesän promootioista ja tapahtumista on jo suunniteltu ja varattu. Peli ei ole kuitenkaan vielä menetetty, vaan ehdit vielä hyvin mukaan kesäsesonkiin, mikäli suunnittelu aloitetaan nyt! 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin ideoidaan yhdessä juuri sinun yritysellesi tai tuotteellesi sopiva kesäpromootiokonsepti ja toteutus! 

New Call-to-action