Kooditaituri Netta Seppänen arvostaa hyvää tiimityötä yli kaiken

Kesällä 2021 Harvalle rekrytoitu Netta Seppänen työskenteli aiemmin finanssialalla. Kun kyseiset työt eivät enää innostaneet, Netta palasi takaisin koulun penkille opiskellakseen itselleen uuden ammatin. Nykyään koodarina työskentelevä Netta viihtyy moniuloitteisten ja haastavien työtehtäviensä parissa erittäin hyvin. Työelämässä Netalle kaikkein tärkeimpiä asioita ovat jaksaminen, kehityksen tukeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Kooditaituri Netta Seppänen arvostaa hyvää tiimityötä yli kaiken

Helsingistä kotoisin oleva Netta Seppänen asuu nykyisin Sipoossa miehensä kanssa. Vapaa-ajalla Netta kertoo viettävänsä paljon aikaa eläinten parissa ja todennäköisesti hänet löytääkin työajan ulkopuolella hevostalleilta tai lenkiltä koirien kanssa. Nuorempana Netta pelasi koripalloa yli kymmenen aina nuorten SM-tasolle saakka, mutta sittemmin koripallon aktiivinen harrastaminen on jäänyt muiden kiireiden alle. Tasapainoa Netan hektiseen arkeen tuovat lenkkeily, vaeltaminen, salilla käyminen ja luonto kaiken kaikkiaan.

Moi Netta! Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on ja miksi hait alunperin kyseisiin paikkoihin?

Lukion jälkeen lähdin laajentamaan osaamistani yo-merkonomiksi, koska jo silloin markkinointi ja asiakastyö kiinnostivat minua. Koulun työharjoitteluiden kautta ajauduin kuitenkin finanssialalle, jossa vuosien varrella työskentelin monipuolisesti pankin päivittäis- ja sijoituspalveluiden asiakaspalvelun sekä sittemmin sijoituspalveluiden taustatuen asiantuntijatehtävien parissa. 

Kahdeksan vuoden jälkeen totesin, että minun oli aika vaihtaa ammattia. Lähdin opiskelemaan IT-tradenomiksi, koska koodaaminen on aina jollain tapaa kiehtonut minua. IT-tradenomin tutkinnossa sain täydellisesti yhdistettyä kiinnostukseni markkinointiin sekä koodaamiseen ja kahden vuoden päästä valmistuinkin jo ammattikorkeakoulusta. Valmistumisen jälkeen pääsin suoraan töihin mainostoimistoon, josta minut sittemmin rekrytoitiin tänne Harvalle.

Mielenkiintoista! Entä mistä olet pitänyt eniten työssäsi ja ovatko asiat muuttuneet nyt ammatinvaihdon aikana?

Mielestäni kaikista kivointa työstä riippumatta on hyvässä tiimissä työskenteleminen. Tykkään myös tehdä töitä asiakkaiden kanssa ja kaikki työni ovatkin aina jollain tapaa sisältäneet jonkinlaista asiakaspalvelua.

Olen sellainen tiimipelaaja, joka tykkää pelata tiimin kanssa hyvin yhteen. Kun yhteispeli toimii hyvin niin siitä saa lisäenergiaa omaan toimimiseen. Siitä pidin eniten koripallossakin!

Nykyisessä ammatissani koodaajana nautin erityisesti siitä, että saan ratkoa ongelmia sekä luoda visuaalisesti näyttäviä ja käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja. Koodaamisessa mahtavaa on jokapäiväinen uuden oppiminen, sillä se pitää mielen virkeänä. Nykyinen työni on todella moniulotteista, enkä enää viihtyisi itseään toistavien työtehtävien parissa. Ihan parasta on se, kun saamme yhdessä hyvän tiimin kanssa kehitettyä asiakkaille häikäiseviä ratkaisuja.

Mahtavia ajatuksia! Selvennetään vielä lukijoille eli millaista työtä sinä teet Harvalla?

Harvalle minut rekryttiin Front-end Developeriksi eli minun pääasiallinen tehtäväni on rakentaa sekä meidän omia että asiakkaidemme verkkosivustoja. Jos nyt mennään vähän syvemmälle, niin työstän verkkosivustojen koodia siis siten, että sivujen tekstit saadaan oikeille paikoille, kaikki elementit ovat oikean kokoisia ja värisiä, ja sivusto skaalautuu oikein myös mobiilissa.

Lisäksi pääsen osallistumaan Harvan sisäisten prosessien kehittämiseen. Olen siitä erittäin innoissani, koska kuten jo sanoinkin, tykkään ratkoa ongelmia ja kehittää asioita.

Entä onko sinulla jonkinlaisia tavoitteita työssä tai vapaa-ajalla?

Opin työssäni jatkuvasti lisää, mutta ehkä verkkosivustojen käyttöliittymäsuunnittelu ja -testaaminen olisi se, minkä haluaisin seuraavaksi oppia.

Vapaa-ajallani haaveilen koiranpennusta, isopihaisesta paritalosta ja tottakai lottovoitosta! Eniten minulle kuitenkin merkitsee hyvä elämä – terveys, ystävät sekä viihtyminen työssä ja vapaa-ajalla. 

Ne ovatkin ne kaikista tärkeimmät asiat. Mitkä asiat sitten ovat sinulle erityisen tärkeitä työpaikalla?

Työpaikalla erittäin tärkeää on se, että kunnioitamme ja autamme kaikki toisiamme ja puhallamme yhteen hiileen kaikessa tekemisessä. Tästä kumpuaa sitten sellainen hyvä tekemisen meininki ja hyvä yhteishenki.

Minulle on myös tärkeää, että jokaisen kehittymistä tuetaan jokaiselle itselleen sopivalla tavalla. Tällä tavoin jokainen pääsee kehittämään omaa ammattitaitoaan ja kasvamaan aina vain paremmaksi ammattilaiseksi.

Ja ehdottoman tärkeää on se, että työpaikalla välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Nykypäivänä moni tuntuu uupuvan työn rasituksen ja paineiden alla ja minä haluan, ettei näin käy meidän työpaikalla.

Samaa mieltä.

Sitten viimeinen kysymys! Jos pääsisit järjestämään juuri sinunlaisesi pikkujoulubileet, millaiset ne olisivat?

Kaikista tärkeintä olisi, että olisi jotain ihan sairaan hyvää ruokaa! Voisi olla vaikka vietnamilaista katuruokaa tai jotain muuta vähän erikoisempaa, eikä mitään tavallista lihaa ja perunaa.

Ohjelmassa voisi olla polttopalloa ja voittajalle BANAANI. Ehkä lisäksi voisi olla myös rock’n’roll tyylistä livemusiikkia.

Juhlissa pitäisi ehdottomasti olla rento meininki eli ei mitään liian virallista. Puheita saa olla, mutta ne voitaisiin pitää melko lyhyinä.

Juhlat polttopalloa lukuun ottamatta järjestettäisiin jonkin siistin hotellin tiloissa Helsingissä ja jäätäisiin yöksi samaan hotelliin.

Noniin, kerrataas nyt vielä tämä idea eli meillä ois polttopalloa, banaanipalkintoja, vietnamilaista katuruokaa, rokkibändi soittamassa ja juhlat hotellissa?

Joo, voihan toi olla vähän sekoboltsi tapahtuma... Mutta onneksi meillä Harvalla on tapahtuma-alan timanttiset ammattilaiset huolehtimassa tapahtumista.