Lentokenttäpromootiolla tavoitat ainutlaatuisen kohderyhmän, jolla on keskimäärin kaksi tuntia aikaa

Mikä olisikaan markkinoijan kannalta parempi kohderyhmä kuin joukko ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi hyvällä tuulella, joilla on aikaa tutustua uusiin tuotteisiin ja brändeihin, ja ennen kaikkea intressi käyttää keskimääräistä enemmän rahaa. Kuulostaa utopistiselta! Utopista tai ei, Helsinki-Vantaan lentokenttä tarjoaa markkinoijalle ja promootion järjestäjälle ainutkertaisen kohderyhmän ja mahdollisuuden ottaa promootiosta kaikki irti. 
Lentokenttäpromootiolla tavoitat ainutlaatuisen kohderyhmän, jolla on keskimäärin kaksi tuntia aikaa
 
Listamme 9 syytä, miksi lentokenttäpromootio on vertaansa vailla.
 
1. Hyväntuulisuus
 
Valtaosaa lentoaseman matkustajakunnasta yhdistää yksi tekijä: jokainen on hyvällä tuulella ja lähdössä matkalle jonnekin. Matkalle lähtö on useimmiten positiivinen asia, joten mikä olisikaan otollisempi paikka promootiolle kuin lentoasema, jonka matkustajat ovat ladattuina positiivista energiaa.
 
2. Kaikentyyppiset kohderyhmät

Lentokentän etu on myös se, että sieltä tavoitat hyvin eri tyyppisiä kohderyhmiä - yhtä aikaa. Lentokenttä kokoaa yhteen niin bisnesmatkustajat, kotimaan matkaajat, ulkomaiset turistit, Thaimaahan suuntaavat kaveriporukat, häämatkalle lähtevät pariskunnat sekä perhelomalle lähtevät lapsiperheet.  

3. Kasvavat matkustajamäärät

Helsinki-Vantaan lentokentällä vieraili yli 18 miljoonaa matkustajaa vuonna 2016 eli keskimäärin yli 50 000 matkustajaa päivässä. Matkustajamäärä on jatkuvassa kasvussa, mikä tarkoittaa lisää potentiaalisia ostajia ja liidejä lentokenttäpromootion järjestäjälle. Lentojen aikataulujen perusteella on myös helppo arvioida vuorokauden ruuhkapiikit ja toisaalta suvantotunnit.

4. Kerrankin on aikaa

Helsinki-Vantaalla vietetään keskimäärin kaksi tuntia aikaa. Kaksi tuntia luppoaikaa, jonka aikana markkinoijat saavat kerrankin nauttia täysin spontaanisti ympäriinsä kuljeskelevien matkustajien huomiosta. Näiden kahden tunnin aikana ehtii esimerkiksi tutustumaan autouutuuksiin, osallistumaan onnenpyöräkilpailuun, testaamaan uutuustuoksut ja kosmetiikat sekä poseeraamaan maskotin kanssa. Millä sinä veisit ohikulkevien matkustajien huomion? Keksitään yhdessä sinulle toimivin konsepti! 

5. Ostoaltis ilmapiiri

Lentokentän matkustajilla on keskivertoa korkeampi intressi käyttää enemmän rahaa verrattuna normaaliin arkipäivään. Lomaa varten on usein säästetty, ja lomamatkan ilmapiiriin kuuluu usein myös kasvanut rahankäyttö esimerkiksi ostosten tai matkamuistojen muodossa. Toisaalta lentokenttä kokoaa yhteen myös varakkaat bisnesmatkustajat. Lentokenttäpromootion järjestäjät saavatkin nauttia matkustajien ajan lisäksi myös normaalia ostoalttiimmista matkustajista.

Promootio lentokentän Duty Free -myymälässä tavoittaa hyväntuuliset ja ostoalttiit matkustajat.

6. Duty free ja lounget

Lentokentän Duty Free -myymälöiden lisäksi promootion voi järjestää myös porttien läheisyydessä sijaitsevien käytäväpaikkojen saapumisaulassa sekä Finnairin loungeissa. Koko lentokentän alueella työskentely on luvanvaraista ja sitä koskee tarkat turva- ja tyylimääräykset. Promootion järjestäminen edellyttääkin ammattilaisten kanssa toimimista.

7. Kansainvälisyys

Helsinki-Vantaa on erityisen vilkas lentokenttä Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Kotimaisten matkailijoiden lisäksi lentokentältä tavoitatkin mitä mielenkiintoisimmat kansainväliset matkustajat ja kohderyhmät. Hyödynnäthän siis kielitaitoiset promoottorit ja yllätät ohikulkijat esimerkiksi venäjää tai kiinaa taitavilla promoottoreilla!

8. Sää ei vaikuta

Vain hyvin harvassa promootiossa sään vaikutukset voi jättää huomioimatta. Lentokenttäpromootion järjestäjä saa kuitenkin nauttia siitä faktasta, että ihmiset ovat joka tapauksessa lähdössä loma- tai bisnesmatkalleen, eikä sää tule vaikuttamaan heidän läsnäoloonsa lentokentällä suuntaan tai toiseen. 

9. Eksklusiivinen markkinointi ja kokemus

Promootiota kannattaa tukea myös muilla markkinointitoimilla niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Toimimme tiiviissä yhteistyössä lentokentän promootio- ja mainospaikat myyvän Clear Channel Suomen kanssa. Promootion lisäksi voit tukea kampanjaasi myös esimerkiksi lähtöaulassa sijaitsevilla näytöillä, joihin saat kampanjavideosi näyttävästi pyörimään.

Ainutkertaisuus vaatii omat säännöksensä

Lentokenttä on ainutlaatuinen toimintaympäristö, mutta siellä ovat myös tiukat turvasäännökset, työluvat ja oma koodistonsa tyyliseikoille. Siksi kannattaa työskennellä yksinomaan ammattilaisten kanssa, joilla on kattava kokemus nimenomaan lentokentällä promoamisesta. Me voimme toimia myös isäntinä yrityksesi edustajille, kun he haluavat tulla tutustumaan promootioon. 

Heräsikö kysyttävää? Vai onko sinulla jo idean jyvä promootiosta, jonka haluaisit lentoon? Kirjoita kysymyksesi blogin keskustelukenttään tai ota meihin yhteyttä alla olevan painikkeen kautta, niin jutellaan yhdessä juuri sinun tuotteellesi tai brändillesi sopivista lentokenttäpromootioden mahdollisuuksista!

Varaa lentokenttäpromootio ja tavoita ainutkertainen kohderyhmä