Miten kasvatat verkkosivujesi kävijämäärää?

Oletko tositarkoituksella liikkeellä? Haluat, että verkkosivusi ja ihmiset kohtaavat, mutta et tiedä miten tämä tapahtuisi. Kerromme lyhyesti ja ytimekkäästi tavoista kasvattaa verkkoliikennettäsi.

Miten kasvatat verkkosivujesi kävijämäärää?

Joko olet optimoinut verkkosivusi?

Sivujen optimointi on kaiken A ja O - sekä liikenteen että konversioiden kannalta. Lähdemme oletuksesta, että olet näin jo tehnyt ja siksi hyppäämme suoraan tapoihin tuottaa sivuillesi liikennettä. Lisää optimoinnista voit lukea seuraavista blogikirjoituksistamme: "Mistä aloittaisin hakukoneoptimoinnin?" ja "Hakukoneoptimointi blogeissa - tuo sisältösi näkyviin".

 

Mene ja valjasta SOME!

Jakamalla sisältösi somessa, saat varmuudella ohjattua enemmän vierailijoita sivuillesi. Kannattaa kuitenkin muistaa muutama vinkki somen hyötykäyttöön liittyen.

# Vinkki 1. Räätälöi julkaisusi eri alustoja varten. Jokainen on hieman erilainen toisistaan esimerkiksi kuvakoon ja sallittujen sanamäärien suhteen. Julkaisuja somessa yhdistävät korkealaatuinen kuva, tarkkaan mietitty kuvaus (tutkimuksen mukaan 80+ sanaa sisältävä kuvaus voi aiheuttaa jopa kaksinkertaisen sitouttamuksen), sekä mielenkiintoinen linkkikuvaus kuvan alla.

Usein aiheen mielenkiintoisuus tai poikkeuksellisuus saavat ihmiset sitoutumaan julkaisuusi. Jakaminen tuo potentiaalisesti lisänäkyvyyttä ja enemmän sivuvierailuja. Muistathan varmistaa, että julkaisun kuvaus ja linkin kohdesivu ovat aina toisiinsa liittyviä.

# Vinkki 2. Ajasta julkaisusi. Tällöin sinun tulisi miettiä julkaisujen aikatauluja; mitkä ovat tärkeimpiä ja mitkä voidaan julkaista seuraavana päivänä. Automaattinen ajastaminen helpottaa ja säännöllistää julkaisujen tahtia.

Alla suuntaa-antavia aikoja, jolloin on hyvä ajastaa julkaisut lähteviksi. Julkaisussa on hyvä huomioida ennen kaikkea kohdeyleisö ja julkaisun aihe.

Facebook: Viikonloppuisin klo 12:00–13:00.; Keskiviikkoisin klo 15:00–16:00; Torstaina ja perjantaina 13:00–16:00

Twitter: Maanantaisin ja perjantaisin 12:00 – 15:00; keskiviikkoisin 17:00 – 18:00.

LinkedIn: Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin at: 7:30–8:30, 12:00., ja 17:00–18:00, lisäksi tiistaisin 10:00–11:00.

Pinterest: Iltaisin joka päivä ja 14:00–16:00; perjantaisin 17:00; lauantaisin klo 20:00–23:00.

Instagram: Milloin tahansa maanantaista torstaihin, paitsi 15:00–16:00.

Jos tunnet olosi oikein rohkeaksi, voit myös lisätä suorajakamisen mahdollisuuden myös verkkosivuillesi. Tällöin sisältösi arvo on keskiössä. Jos jaettavaa sisältöä ei ole, eikä tule, et voi myöskään olettaa liikenteen kasvua.

 #Vinkki 3. Uskaltaudu keskustelupalstoille. Redditin ja Quora:n kaltaiset palvelut voivat olla suuri pala nieltäviksi, jos ei koskaan ole käyttänyt tai kuullutkaan edellä mainituista. Jos uskallusta riittää ja itsevarmuutta omaan tuotteeseen ja palveluun löytyy, niin eräs luova tapa on vastata ihmisten kysymyksiin tai perustaa “AMA” eli “Ask Me Anything” -tyyppinen keskustelu. Voit esimerkiksi vastailla alasi puolesta tai pyörittää keskustelua tuotteistasi.

Ohjaa sisältösi uusille urille

Keskustelupalstojen lisäksi voit käyttää hyväksesi mediasivustoja, joilla on aktiivinen lukijakunta. Sisältösi uudelleen julkaiseminen näillä sivustoilla saattaa tuoda sinulle näkyvyyttä, mutta ei liikennettä.  Muista linkittää kontekstiin oma alkuperäinen sivustosi, jos haluat ihmisten ohjautuvan myös omille sivuillesi. Tämä toimintatapa ei ole kaikille optimaalinen tai ensisijainen, siitä huolimatta harkitsemisen arvoinen.  

Tapahtumat, ladattavat materiaalit, tarjoukset, kampanjat... - kaikki nämä tarvitsevat näkyvyyttä ja ovat oivallisia liikenteen kasvattajia, mikäli hyödynnät somea oikein. 

Autamme toki mielellämme, jos tuntuu siltä, että tarvitset apua strategiseen liikenteen kasvattamiseen, sen kestävään kasvattamiseen tai seurantaan. Voit myös halutessasi kommentoida blogin alle kommenttikenttään, jos sinulla heräsi kirjoituksesta tai ohjeista ajatuksia tai kysymyksiä. Lataathan kesälukemiseksi myös maksuttoman some-oppaamme. Ensi kertaan!

Lataa sosiaalisen media opas