Miten pärjäät työhaastattelussa?

CareerBuilderin neljä vinkkiä työnhakuun ovat lukemisen arvoisia. Eniten vinkeistä on apua, mikäli edellisestä työhaastattelusta on kulunut pitkä aika. Työelämä ja haastattelut ovat muuttuneet melkoisesti ja merkittävin muutos liittyy siihen, mitä tekijöitä ja taitoja haastateltavilta odotetaan. CareerBuilderin painottaessa ainoastaan luonnetta ja käyttäytymistä minä nostan rinnalle myös asenteen, oppimiskyvyn, kehittymismahdollisuudet sekä verkosto-osaamisen. Olennaista on muistaa, ettei tämän tyyppisiin kysymyksiin ole oikeita vastauksia. Siksi parhaiten pärjäävät omat vahvuutensa tietävät, innostavasti argumentoivat, keskittymiskykyiset osaajat, jotka eivät peittele työn saannin tärkeyttä. Toki taktisia siirtoja kannattaa tehdä aina työpaikka- ja tilannekohtaisesti.

Miten pärjäät työhaastattelussa?

Ohessa muutama vinkki parempaan haastatteluonnistumiseen:

1. Tiedä mitä sinulle tarjota
Monet työnhakijat eivät reflektoi omia taitojaan, kokemuksiaan ja vahvuuksiaan. On vaikeaa olla tehokas, jos et tiedä omia vahvuuksiasi ja etuja, joita voit tarjota yritykselle.

2. Ole oma itsesi
Älä vedä mitään roolia, vaan ole rohkeasti oma itsesi. Aitous näkyy myös haastattelijalle.

3. Anna nopean sijaan hyvä vastaus
Sinun ei tarvitse vastata haastattelijan kysymykseen samalla sekunnilla, kun hän on lopettanut puhumisen. Ajattele hetki ja pohdi yksi tai kaksi asiaa, jotka haluat kertoa haastattelijalle.

4. Anna konkreettisia esimerkkejä
Olet tiimipelaaja, sepä hauskaa. Mikset kertoisi tästä tosielämän esimerkkejä? Lyhyt vastaus haastattelijan kysymykseen ei ole ollenkaan yhtä tehokas, kuin hyvällä esimerkillä elävöitetty vastaus.

Allerkijoitan kaikki!
- Päivi L.