Palvelukseen halutaan: Pelle Peloton

Työvoimapula, etenkin pääkaupunkiseudulla, on luonut mielenkiintoisen ilmiön: Rekryilmoitukset, jotka on suunniteltu tarkoituksella niin hauskoiksi tai shokeeraaviksi, että ne leviävät alkuperäisen julkaisukanavansa ulkopuolellakin. Tavoitteena on saada tieto tarjolla olevasta työpaikasta myös muiden kuin aktiivisesti uutta työtä etsivien tietoisuuteen ja usein myös luoda kuvaa kyseisestä työnantajasta mukavana yrityksenä, muillekin kuin työnhakijoille.

Palvelukseen halutaan: Pelle Peloton

Ylen ilmoitus viime lokakuulta jäi erityisesti mieleen. Työpaikkailmoitus levisi sosiaalisessa mediassa ja jätti silloin hetkeksi varjoonsa muut Yle-aiheiset uutiset, kuten toiminnan verovaroin rahoittamisen kustannukset. En ole enkä ollut etsimässä uutta työtä, minulla ei ole partaa enkä osaa sellaista uskottavasti photoshopatakaan itselleni, ja Dries van Noten on minulle Dries Buytaertia merkityksellisempi henkilö, mutta Svenska Ylen työpaikkailmoitus toi silti hymyn huulilleni ja suhtauduin sen luettuani naapuriimme Pasilassa ehkä aavistuksen lämpimämmin. Tosin mainittu ”Tornin varjossa hehkuva Mordorin silmä” jäi hieman kummittelemaan ajatuksiini, kun välimatkaa toimistollemme ei kuitenkaan ole kovin montaa sataa metriä. Tuo rekryilmoitus jäi mieleeni niin hyvin, että olen silloin tällöin YLEn ohi kävellessäni miettinyt, löytyikö sopivaa partaveikkoa.

Olen pyöritellyt itsekin mielessäni huomiohakuista työpaikkailmoitusta. Haluaisin palkata osa-aikaisen Pelle Pelottoman. Siis sellaisen sedän (tai tädin), jolla olisi oma verstas ja kasapäin kaikkia mahdollisia rakennusaineita. Soittaisin pellepelottomallemme, kun suunnittelupalaverissa on taas saatu Maailman Paras Idea, mutta kukaan ei tiedä miten sen voisi toteuttaa. Kuten vaikka Lumikiertueilla käytössä ollut maailman ainoa Lumipesuseinä: Epätoivo uhkasi jo iskeä, ennenkuin riittävän luova ja samalla käsistään kätevä toteuttaja löytyi. Välttääkseni epätoivoa tulevaisuudessa haluaisin löytää sopivasti hullun keksijän, joka tietäisi miten, mistä materiaaleista, millä hinnalla ja millä aikataululla toinen toistaan kummallisemmat ideat voidaan toteuttaa - ja osaisi toteuttaa ne, olipa kyse sitten kauniisti vastauksestasi kiittävästä arvontalaatikosta tai pöytäfutiksesta, jossa jalkapalloilijahahmojen sijaan pyörivätkin uutuussuklaapatukat. Jos Pelle Pelottoman sijaan ilmoitukseni lukisikin Roope Ankka ja toteaisi, että kas, siinäpä luova myynninedistämistoimisto, eipä siitäkään haittaa olisi.