Parsifalissa kierrätetään jätteistä puvustukset ja lavasteet

Kuten syksyn ja talven mittaan olen kirjoitellut, ovat Expression ja Deeper toimineet kaupallisena kumppanina ja neuvonantajana Parsifal-nimisessä nuorten yrittäjien järjestämässä trikkaus- ja näyttämötaideshowssa, jonka ensi-ilta on 4.4. Tampere-talon isossa salissa. Trikkaus tarkoittaa uutta temppuilun muotoa, joka on saanut vaikutteita sekä itsepuolustuslajeista, akrobatiasta ja tanssista. Suomessa on vahva trikkaajakunta ja lajin uran uurtajaksi voidaan kutsua 10 vuotta sitten Tampereella perustettua The Unitoa. Uniton Veli-Matti Saarela kuuluu myös asiakkaamme HP Suomen HPster-tiimiin toimien HP:n brändilähettiläänä.

Parsifalissa kierrätetään jätteistä puvustukset ja lavasteet

> Lippuja saat täältä!

Parsifal on paitsi viihdettä myös täyttä asiaa, sillä käsikirjoitus ja toteutustavat nostavat esille vahvasti ekologista elämäntapaa. Sunnitelmien mukaan lavastus ja puvustukset valmistetaan jätteistä. Nähtyänne myöhemmin vaatteet ja lavasteet, kukaan tuskin arvaisi niiden olevan jätettä. Kuten Parsifal-esityksen puvustussuunnittelija Vilma Riitijoki, vuoden nuori suunnittelija vuosimallia 2012, sanoo: "Toisen jäte on toisen aarre." Tämän kävivät toteamassa myös Aamulehden toimittajat tänään.

 

Roskasta tehdään lavasteita Parsifaliin. Kuvassa vuoden nuori suunnittelija Vilma Riitijoki ja ohjaaja Disa Kamula ihmettelemässä C-kasetteja.

 

Vilma ja muu Parsifal-tiimi keräsivät tänään Tampereen keskustorilla ison kasan energia- ja sekajätettä, joista loihditaan Parsifalin puvustuksia. Lisää materiaalia tarvitaan, joten kannattaa pitää silmällä keräystapahtumainfoja vaikkapa Parsifalin blogista. Ne ovat 17.1., 31.1 ja 15.2. aina samaan aikaan klo 12-14. Puvustaja Vilma Riitijoki etsintäkuuluttaa tällä hetkellä erityisesti muovisia ja metallihohtoisia namipapereita joita voi lähettää nimellä ja osoitteella varustettuna osoitteeseen Rasimäen tie 85, 34550 Itä-Aure.

 

Grazy Designer Vilma Riitijoki Vilmavasta järjesti Parsifalin porukan kanssa Tampereen keskustorilla jätekeräyksen. Erityisesti kaipailtiin energia- ja sekajätettä pukuja ja lavasteita varten. Seuraava keräys järjestetään 17.1 samaan aikaan klo 12-14 Keskustorilla @Tampere.

 

Tämä karvaturri kävi myös tutustumassa kierrätyspromoon Keskustorilla.

 

Expressionin Päivin 3-vuotiaat ihmettelivät, mikä ihme mahtaa olla kierrätykseen tiensä löytänyt C-kasetti.

Myös lavastaja Samuli Kivinummi loihtii suurimman osan lavasteista kierrätysjätteestä. Tätä varten Vilma ja Samuli tekivät löytöretken muunmuassa Tampereen vanhalle Tulitikkutehtaalle Pispalaan ja keräsivät sieltä ainakin 5000 tyhjää spray-maalipurkkia, joista loihditaan lavasteet Tampere-talon esityksiin. Kaiken kaikkiaan Samuli on organisoinut yhteensä kolme siivouskertaa jo merkittäväksi kulttuurikohteeksi muodostuneella Tikkutehtaan alueella, joka on Mansessa epävirallinen katutaiteen näyttämö. Koska materiaalia tarvitaan kuitenkin paljon, Parsifalin porukkaa neuvottelee tällä hetkellä jäteyhtiöiden kanssa avusta muunmuassa kuljetuksien ja jätelavojen suhteen. Apu mahdollistaisi tehokkaan keräämisen ja kierrättämisen ilmaiseksi. Samalla jätteistä eroteltaisiin ne, mitä voidaan hyödyntää Parsifal-showssa.

 

Samuli Kivinummi kerää aarteita Tulitikkutehtaalla Parsifalin lavastukseen.

Expression on mukana Parsifalin keräystalkoissa ja löysinkin Tampereen toimistolta kasan käyttämättömiä muoviastioita, kippoja ja kuppeja, jotka päätyvät toivottavasti lavalle. Kuvassa ehkä noin 1/10 kaikesta kaapin sisällöstä.

 

 
Expressionin varastoihin jääneet käyttämättömät muovikipot ja -kupit saavat uuden elämän Tampere-talon lavalla.
 

Oletko jo lukenut, miten yhteistyö Parsifal-tuotantotiimin kanssa alkoi? Lue nyt.

Tästä artikkelista voit lukea (kulttuuritapahtuman) markkinointiponnistuksista.

Kaikki kuvat: The Unito.