Saara Uusi-Hakala innostuu nykyisin digimarkkinoinnista

Teinistä asti töitä tehnyt Saara Uusi-Hakala on ehtinyt tehdä urallaan monenlaista. Viimeisin muutos tuli koronan myötä, kun Harvan tapahtumapromootiotiimin koordinaattorin työt loppuivat kuin seinään ja Harvalla tarjottiin Saaralle täsmäkoulutusta uuteen toimialaan. Nykyisin nopeasti oppiva Saara suunnittelee, rakentaa ja toteuttaa digimarkkinoinnin kampanjoita Harvan asiakkaille.

Saara Uusi-Hakala innostuu nykyisin digimarkkinoinnista

Etelä-Pohjanmaan Karijoelta kotoisin oleva, Vaasan lukion jälkeen Helsinkiin muuttanut Saara Uusi-Hakala kertoo viihtyvänsä nykyisin Malmin lentokentän kupeessa Heikinlaaksossa miesystävän ja hänen kahden poikansa kanssa. Vapaa-ajallaan Saara pyrkii liikkumaan mahdollisimman paljon ja kehuu minulle kotinsa lähialueiden mahtavia lenkkeilymaastoja, joissa hän lenkkeilee lähes päivittäin sekä yksin että ystävien kanssa. Liikunnan lisäksi Saara mainitsee nauttivansa hyvästä ruuasta ja käyvänsä mielellään ravintoloissa aina silloin tällöin.

Haastattelin Saaran tätä julkaisua varten kesällä 2021. Haastattelu toteutettiin etänä.

Moi Saara! Kertoisitko hieman työhistoriastasi ja kuinka olet päätynyt Harvalle?

Työputkeni alkoi periaatteessa jo 14-vuotiaana, kun autoin isääni rakennustyömailla. Oikeat työt aloitin sitten lukion aikana hieman alle 18-vuotiaana Vaasan Keskon noutotukussa, jossa lopetin muutettuani lukion jälkeen Helsinkiin. Helsingissä olin alkuun töissä vaateliikkeessä noin neljä vuotta ja suoritin töiden ohessa HEO-kansanopiston radio- ja tv-journalismin koulutuksen, jonka aikana tein myös työharjoittelun Radio Rockille. Koulutuksen jälkeen en kuitenkaan lähtenyt media-alalle vaan tein töitä kamppailusalin respassa, vaateliikkeessä ja myyntihenkisessä asiakaspalvelufirmassa.

Asiakaspalvelufirmasta vaihdoin kansainväliseen pörssiyritykseen myyjän tehtäviin, mutta jo parin kuukauden päästä minut ylennettiin partner manageriksi. Työhöni kuului kampanjoiden valmistelua, asiakkaiden ohjeistusta, tiivistä yhteistyötä myyjien kanssa sekä liidien keruuta. Viihdyin työssä neljä vuotta, kunnes Suomen toimisto ajettiin yllättäen alas ja työt loppuivat kuin seinään.

Muutaman kuukauden työttömyysjakson jälkeen eräs ystäväni vinkkasi minulle työpaikasta automyyntiin liittyvällä rahoitusalalla. Sain työpaikan ja seuraavan parin vuoden ajan toimin asiakaspalvelijana ja käsittelin automyyntiin liittyviä rahoitus- ja luottosopimuksia.

Rahoitusalalta vaihdoin sitten musiikkialalle, kun eräs toinen ystäväni kehotti minua hakemaan suomalaiseen ohjelmatoimistoon assarin tehtävään. Viihdyin työssä erittäin hyvin ja työtehtävät olivat mielenkiintoisia, jonka lisäksi pääsin työskentelemään monien kiinnostavien artistien kanssa. 

Sieltä sitten jälleen kerran yhden ystävän vinkistä päädyin vaihtamaan alaa, kun minulle kerrottiin projektikoordinaattorin paikasta Harvalla. Sain paikan ja aloitin syksyllä 2019 koordinaattorina Harvan tapahtumapromootiotiimissä. Ehdin tehdä töitä noin puolen vuoden ajan, kunnes korona iski Suomeen ja kaikki keikat peruuntuivat.

Tuntuu siltä, että viimeinen vuosi olisi kestänyt joku viisi vuotta, kun ajattelen kuinka paljon olen päässyt oppimaan!

Erittäin ison kiitoksen haluan lähettää harvalaisille siitä, että minulle tarjottiin mahdollisuus perehtyä digipuoleen kun tapahtumapuoli jouduttiin ajamaan alas. Itse olin aiemmin tehnyt vain promootioita ja messuja sekä härvännyt varastolla, eikä minulla ollut aiemmin lähes minkäänlaista ymmärrystä digipuolen asioista. Voin ihan vilpittömästi sanoa, että Harvalla olen päässyt oppimaan ihan valtavasti uutta.

Olet siis työskennellyt pääsääntöisesti asiakaspalvelutehtävissä monella eri alalla ennen Harvalle tuloa. Mistä olet pitänyt työssäsi ja mikä sinua nykyään motivoi?

Olen varmaankin ajautunut asiakaspalvelutehtäviin, sillä kliseisesti sanottuna tulen toimeen kaikkien kanssa. Mielestäni olen helposti lähestyttävä persoona, omaan hyvän tunneälyn ja tykkään ihan aidosti tehdä töitä ihmisten kanssa. 

Asiakaspalvelutyötä kuitenkin niin pitkään tehtyäni on todella virkistävää päästä oppimaan uutta digimarkkinoinnin maailmassa. Digipuoli on kasvanut ja tulee edelleen kasvamaan valtavasti, ja minun tavoitteeni on kehittyä tuon kasvun mukana. Haluan saada kaiken tiedon irti alasta ja oppia uutta Harvan kokeneemmilta digipuolen ammattilaisilta.

Tulevaisuutta ajatellen haluaisin myös oppia käyttämään yleisimpiä kuvankäsittely- ja tekstinmuokkausohjelmia, jonka lisäksi myös koodaamisen perusteet kiinnostavat minua. Onneksi täällä Harvalla on vähän sellainen "oppisopimusmeininki", että meille työntekijöille annetaan aidosti mahdollisuus kehittää itseään työn ohessa.

Paljon on siis tullut uutta asiaa ja varmasti tulee paljon lisää. Miten tämä on vaikuttanut työnkuvaasi Harvalla?

Paljonkin! Työnkuvani muuttui siis lähes täysin viime kesänä, kun hyppäsin tapahtuma-puolelta digimarkkinoinnin pariin. Nykyään työnkuvaani kuuluu muun muassa markkinointikampanjoiden suunnittelua, rakentamista ja toteuttamista. Lisäksi teen orgaanisen somen suunnittelua ja toteuttamista sekä tarvittavia verkkosivupäivityksiä asiakasprojekteihin liittyen.

Vuoden aikana olen päässyt mukaan monenlaisiin projekteihin ja mielestäni on ollut mahtavaa huomata, että vastuun määrä on kasvanut jatkuvasti uuden osaamisen rinnalla. Viihdyn monipuolisissa asiakasprojekteissa ja minusta on mahtavaa työskennellä meidän mukavien asiakkaiden kanssa. Koen, että aiemmasta työkokemuksestani on ollut paljon hyötyä tähän työhön liittyen.

Ihmisläheisyys paistaa sinusta kyllä pitkälle! Mitä sinä sitten arvostat eniten työpaikalla?

Työpaikalla arvostan avoimuutta, luotettavuutta, rehellisyyttä ja välittämistä. Minusta on ihan mahtavaa, että täällä Harvalla avoimuus näkyy siten, että minua ei koskaan jännitä sanoa mielipiteitäni tai ideoitani ääneen, vaikka ne olisivat kuinka hölmöjä. Molemminpuolinen luotettavuus ja rehellisyys kuuluvat minusta ihan yhtälailla työpaikalle kuin parisuhteeseen, ja kun niistä pidetään kiinni, niin molempien osapuolien on hyvä olla. Välittämisellä työyhteisössä tarkoitan sitä, että ollaan empaattisia ja pidetään huoli kollegoiden jaksamisesta.

Nämä arvot ovat minulle vähän sellainen juttu, että kun itse olen rehellinen ja jämpti, niin tottakai odotan sitä myös työpaikalta. Harvalla arvot ovat onneksi todella hyvin linjassa omien arvojeni kanssa ja mielestäni täällä työpaikalla vallitsee tietynlainen rentous. Minusta on siistiä huomata, että mitä enemmän työpaikka joustaa ja panostaa meidän viihtyvyyteen, niin sitä ahkerammin itsekin teen töitä, koska haluan olla työpaikkani arvoinen.

Täysin samaa mieltä! Sitten viimeinen kysymys: jos pääsisit järjestämään juuri sinunlaisesi pikkujoulubileet, millaiset ne olisivat?

Voi apua! No tää onkin sit yks mun heikkous, koska mä oon enempi sellainen tekijä... no mikähän nyt sit ois hyvä...

Ne ois ainakin hauskat bileet. Jotain aktiviteetteja. Ei pönötystä...

Rennot... ja panostettu hyvään ruokaan ja juomaan...

Visuaalisesti joku tosi nätisti koristeltu paikka...

No jos ne ois kesäjuhlat...

Saara, pikkujoulubileet...?

Oho, no odotas, odotas nyt hetki!

Olis siis varattu tila, joka ois koristeltu nätisti. Ehkä joku esiintyjä... joku artisti.

Sitten.... eli siis hyvää ruokaa, hyvää juomaa, nätisti koristeltu tunnelmallinen paikka...

No sit vois olla joku tämmönen leikkimielinen palkintojenjako, jossa palkittaisiin esimerkiksi vuoden jatkoilija.

Millainen paikka tää nätisti koristelu tila ois?

Se vois olla joku sellanen magee sellanen rustiikkinen teollisuustila, missä ois sit kans lava ja tilaa missä porukka vois tanssia.

Entä millainen artisti meillä sit ois?

Siis joku ihan kunnon pop-artisti ja sit tietenkin DJ illemmalla... eli siis sellasta tanssittavaa musiikkia ja sit ehdottomasti joku Suomen ykkösrivin artisti – kaikki osallistujat tietäis kaikki biisit ja sillee.

Tää nyt lähti ehkä vähän rönsyilemään...

Tästähän tulee ihan mielenkiintoinen kombinaatio kun tunnelmallinen tila muutetaan discoksi!

Juu, nyt kun sanoit, niin siellä ois tottakai myös henkilökuntaa raivaamassa ruokapöydät tanssilattian tieltä.

Ja sit jotain yöpalaa... joku hodarikärry missä jengi sais itse tehdä tai ois ehkä joku työntekijä antamassa.

Mutta siis ruokaa pitää olla tarpeeksi ettei jää nälkä, eikä juomakaan saa loppua kesken.

Mitähän muuta, eiks tossa nyt ois jo?

No onhan tossa jo bileet!

Ja kuljetukset ois vielä järjestetty kaikille... takseilla vaan ja kululaskut Lehtoselle!

Sellaset ne bileet sit varmaan ois.