Small things matter - äitiysvapaa häämöttää!

Olen ollut onnekas, koska elämääni on siunattu kahdella pienellä ihmistaimella, jotka varttuvat masussani kovaa vauhtia. Kyseessä ovat siis esikoiseni. Heitä on tulossa kerralla kaksi.

Yritän virittäytyä hiljalleen äitiyslomafiilikseen, joka ei ole kovin vaikeaa tällä olemuksella kymmenine fyysisine oireineen. Vaikka raskaus ei ole sairaus, niin meidät kaksosodottajat häädetään ensin sairaslomalle viikolla 26-28 ja siitä sitten heti perään äitiyslomalle. Tämä siksi, että monisikiöisillä raskauksilla on paha taipumus päättyä ennenaikaisina, mikä ei tietenkään ole hyvä asia orastavan ihmiselämän kannalta. Siksi fyysinen lepo tulee tarpeeseen normaalia aiemmassa vaiheessa. Aivoja sen sijaan saa rasittaa parhaansa mukaan. Virallisesti jään töistä pois toukokuun -11 kuluessa mutta laskettu aikani on heinäkuussa. Samaisena kuuna, jolloin täytän 30.

Muuten voisin olla pidempäänkin hommissa mutta nyt keskitytään suojelemaan pikkuisten hyvinvointia. Aikuinen pärjää aina. Ja myönnetään, kyllä tuo kokonaisena nielaistu kymmenen kilon kinkku mahassani painaa kummasti keuhkoja ja lonkkia niin istuessa kuin seisoessa ja kävelessä. Makuuasento läppäri sylissä on alkanut tuntua yllättävän ihanalta, koska toimettomaksi en tahdo heittäytyä. Viimepäivinä olen pyöritellyt mielessäni ajatuksia mullistuvasta työ- ja vapaa-ajan suhteesta sekä pohdin, kumpi mahtaa olla rankempaa: kaksosten vauva-aika vai bisnes? Molemmissa on varmasti oma tekemisensä, eikä niitä voi verrata toisiinsa suoraan.

Olen todella onnekas, sillä firmasta sinänsä en joudu huolehtimaan, koska minulla luotettavat ja osaavat kollegat, ja olen ehtinyt järjestellä asioita heidän kanssaan. Voin heittäytyä äitiyselämään luottavaisin mielin, joskaan omasta valmiudestani siihen en ole yhtään niin varma. Sitä luulee olevansa valmistautunut uuteen elämäntilanteeseen mutta aina se onnistuu yllättämään.

Odotan paljon äippälomalta. Paitsi, että saan nähdä kaksi erilaista kehityskaarta, toivon, että omakin luovuuteni nousee potenssiin 1000, saan uusia ajatuksia tuttuihin, jopa puhki kuluneisiin näkökulmiini ja keksin ainakin muutaman keityskelpoisen bisnesidean. Veikkaan, että kaipaan töihin takaisin "lomailemaan" melko pian, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö nauttisi täysin rinnoin (tämä ilmaisu sallittakoon odottavalle äidille) kaksosten alkutaipaleelle auttamisesta. Elämä tulee olemaan niin kovin erilaista lasten kanssa työmaailman haasteisiin verrattuna, mutta odotan tulevaa innolla!

Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. Ja tauko tekee hyvää, vaikka bloggailusta täällä en aio luopua äitiysaikananikaan. Kohta keskityn nauttimaan elämän pienistä ihmeistä, ja ihmetellään sitten työelämää, kun pienet ihmeet ovat varttuneet hieman suuremmiksi. Small things matter, kuten oheinen TEDx-klippikin osoittaa!

Terkuin,
Pullatyttö, joka osti expressioninturkoosit kaksostenvaunut

Tykkäsitkö tästä? Jaa juttu!

Aiheet:

Ihmiset
Päivi Lehtonen

Päivi Lehtonen

Harvan kapteeni, valmentaja ja kaikkien sparrauskaveri aka Managing Director, joka vannoo vuorovaikutuksen nimeen, ajattelee asiakkaita ja löytää aina ratkaisun. Bloggaa mielellään ihmisistä, työelämästä, urasta, johtajuudesta, markkinoinnin johtamisesta sekä onnistumisista ja oppimisesta.