Tarkempaa dataa Periscope-katsojista ja Instagramin 60s videot [Somen kuumimmat vk13]

Somen kuumimmat blogikirjoituksen aiheina tällä kertaa Instagramin uutinen kasvattaa videoidensa enimmäispituutta ja KLM:än rohkea veto alkaa hyödyntämään Messengeriä lentoasiakkaidensa palvelemisessa. Muina aiheina mm. Microsoftin luoma rasistinen, huumeita käyttävä Twitter-botti sekä sovellus, jolla saat tarkempaa dataa Periscope-katsojistasi.Somen_kuumimmat_viikko_46-1.jpg

Tarkempaa dataa Periscope-katsojista ja Instagramin 60s videot [Somen kuumimmat vk13] Instagram kasvattaa videoidensa enimmäispituutta

Instagram haluaa panostaa videosisältöön palvelussaan aikaisempaa enemmän ja tuo uudessa päivityksessään ominaisuuden joka kasvattaa videoiden maksimipituutta 60 sekuntiin. Tulevaisuudessa käyttäjien on helpompi jakaa oma tarinansa seuraajilleen. Lue lisää Instagramin blogista.

Snapchat panostaa chattiinsa

Suosituimmaksi chat-alustaksi on paljon halukkaita: Nuorten suosikkiviestintäkanavan paikasta kilpailevat mm. WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ja Kik. Snapchat on yksi halutun kohderyhmän lempisovelluksia, mutta ei ehkä niinkään chat-kanavana. Nyt kuitenkin Snapchat on panostanut voimakkaasti juuri chat-ominaisuuksiinsa. Snapchatin blogissa kehutaan erityisesti, kuinka kätevästi uudessa chat-versiossa pystyy aloittamaan videochatin tai vaihtamaan eri keskustelutapojen välillä. Aika näyttää, muuttuuko Snapchat nimensä mukaisesti myös suosituimmaksi chat-kanavaksi.

Nyt voi hoitaa kaiken KLM lentojen asioinnin Messengerillä

KLM jatkaa rohkeaa tietä ja hyödyntää edelläkävijänä mallikkaasti sosiaalista mediaa asiakapalvelunsa ja viestintänsä parantamisessa. Business Insider UK:n mukaan KLM on aloittanut ensimmäisenä lentoyhtiönä yhteistyön Messengerin kanssa. Yhteistyö ja uusi toiminto mahdollistavat, että KLM:n asiakas voi hoitaa kaiken lentoihin liittyvän asioinnin Messengerin kautta. Tämä kattaa muun muassa check in:in, boarding pass:in lataamiseen ja asiakaspalvelun esimerkiksi tilanteissa, kun asiakkaan lento on myöhässä. Yhteistyö on merkittävä askel Messengerin suunnitelmassa laajentaa palveluaan eri yritystoiminnan osa-alueille.  

Lähde: Business Insider UK uutinen

Twitterin 140 merkin rajoite pysyy

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey katkaisi spekulaation siitä, että Twitter olisi muuttumassa microblogialustaksi ja luopumassa yhteisöpalvelun tunnusmerkistä: 140 merkin rajoitteesta viesteissään. Dorsey kertoo, että yhtiö haluaa kunnioittaa rajoitteen poistamista vastustaneiden käyttäjiensä mielipidettä, ja vaalia hetkessä elämistä ja lyhyessä hetkessä kirjoitettujen viestien ainutkertaista luonnetta. Asiasta uutisoi Fortune.  

Tarkempaa dataa Periscope-katsojistasi

Periscopen blogissa vinkattiin hyvästä kolmannen osapuolen työkalusta, Scoperchatista. Scoperchatin avulla saat enemmän tietoa Periscope-livestreamisi katsojien käytöksestä, ja näet myös heidän profiilikuvansa.

Helpompaa seurattavuutta Twitter-mainoksille

Twitter, kuten melkein kaikki muutkin somekanavat, kehittävät jatkuvasti mainostajille tarjottavia työkaluja. Nyt voit seurata kaikkia verkkosivusi konversioita laittamalla vain yhden koodinpätkän headeriin, sen sijaan, että ennen jouduit lisämään oman koodinpätkän jokaiseen seurattavaan konversioon. Voit lukea lisää Twitterin blogista

Microsoftin luoma rasistinen botti sai somen sekaisin

Microsoft halusi näyttää milleniaaleille, miten tekoälyä hyödyntäviä botteja voidaan tulevaisuudessa hyödyntää viestinnässä. The Guardianin mukaan kokeilu ei tällä kertaa mennyt aivan nappiin, kun Tay-niminen botti alkoi somekansan innoittamana ottamaan kantaa Holocaustiin ja antamaan rasistisia kommentteja. Botti suljettiin hetkeksi, mutta Tay teki näyttävän paluun botin uudelleen aktivoinnin jälkeen twiittaamalla, että hän käyttää paraikaa huumeita poliisin edessä. Microsoft pahoitteli botin epäasiallisia twiittejä. TayTweetsin käyttäjätili on tällä hetkellä suojattu vain vahvistetuille seuraajille. 

The Guardian uutisoi lisäksi, että Microsoft on bottikohusta lannistumatta kehittänyt avoimen työkalun, jolla kuka tahansa voi kokeilla luoda oman Tayn kaltaisen botin. Toivottavasti tulevat tekoälylliset botit oppivat hieman hienovaraisemmiksi keskustelijoiksi!

Ote käyttäjän TayTweets Twitter-profiilista.

Lataa sosiaalisen media opas