Instagramin uusi videosyöte ja Messengerin skannattavat tunnuskuvat [Somen kuumimmat vk15]

Expressionin kuusihenkinen someryhmittymä seuraa viikoittain sosiaalisen median uusia tuulia, jotta sinun ei tarvitsisi. Aiheina tällä kertaa mm. Instagramin uudistunut videosyöte ja Messengerin uudet työkalut yrityksille helpottamaan keskustelunavausta käyttäjien kanssa. Muina aiheina LinkedInin ostama online-koulutusta tarjoava Lynda.com sekä pohdintaa emojien tulkinnasta ja maailman emojihulluimmasta kansasta: Suomesta.Somen_kuumimmat_viikko_15.jpg

Instagramin uusi videosyöte ja Messengerin skannattavat tunnuskuvat [Somen kuumimmat vk15]

Messengeriin jälleen uusia työkaluja yrityksille

Facebook ilmoittaa blogissaan kahdesta uudistuksesta, jotka helpottavat yritysten ja käyttäjien välisiä keskustelunavauksia Messengerissä. Messenger on lanseeraamassa tunnuskuvat, jotka skannaamalla käyttäjä voi aloittaa Messenger-keskustelun suoraan sen henkilön kanssa, jonka profiilikuvasta + koodista koostuvan tunnuskuvan hän on skannannut puhelimensa kamerallaan. Tunnuskuvaa yritys voi käyttää esimerkiksi mainoksissaan tai printtimateriaaleissaan. Messenger on luomassa myös yrityssivuille käyttäjänimet ja niihin sidotun lyhyen url-osoitteen, jonka syöttäminen selaimeen avaa suoraan Messenger-keskustelun yrityksen kanssa.

Instagram tuo uudistuksia videosyötteeseen

Instagram pyrkii parantamaan käyttäjiensä kuva- ja videokokemusta tuomalla jokaiselle käyttäjälle personoidun "videot, joista saatat tykätä" videosyötteen kuvasyötteestä tuttun tapaan. Uusi toiminto on toistaiseksi käytettävissä vain USA:n iOS ja Android käyttäjillä, mutta laajenee lähitulevaisuudessa myös muiden maiden käyttäjille. Lisää aiheesta TechCrunchin artikkelissa.

Lähde: TechCrunch http://techcrunch.com/2016/04/14/instagram-videos-you-might-like/

Twiitin voi nyt lähettää yksityisviestinä

Twitter kertoo blogissaan uudistuksesta, joka helpottaa twiittien jakamista yksityisesti. Twitterissä onkin nyt mahdollista lähettää twiitti eteenpäin yksityisviestinä. Twiittien alle on ilmestynyt Message-nappi, jota painamalla voit lähettää kyseisen twiitin eteenpäin kaverillesi suorana yksityisviestinä. 

LinkedIn osti online-koulutusta tarjoavan Lynda.com:in

LinkedIn jatkaa palveluidensa kehittämistä ja laajentamista, tällä kertaa online-valmennuksen puolella. Yhtiö kertoi ostaneensa online-koulutusta tarjoavan Lynda.com -sivuston. Lynda.com tarjoaa erilaisia online-oppimiskokonaisuuksia, joiden avulla työurallaan eri vaihessa olevat henkilöt voivat kehittää haluamiaan taitojaan tai itseopiskella kokonaan uuden ammatin. Lue lisää aiheesta LinkedInin blogista. 

Telegram jatkaa kehitystään - nyt tulevat uudet botit

Erikoisominaisuuksistaan ja hyvästä tietoturvastaan tunnettu Telegram on saanut päivityksen, joka laajentaa sovelluksen bottialustaa monipuolisilla toiminnoilla. Palvelu tarjoaakin jatkossa esimerkiksi @musicbotin, joka tuo tarjolle musiikkia, @youtubebotin, joka nimensä mukaan tuo YouTube-sisällön suoraan sovellukseen sekä @foursquarebotin, jolla sijainnin jakaminen ja hakeminen muuttuu entistäkin helpommaksi. Lue lisää Telegramin blogista.

Dropbox ja Messenger pelaavat nyt yhteen

Dropbox ilmoitti viime viikolla blogissaan uudesta integraatiosta Messengerin kanssa. Jatkossa Messengerin käyttäjät, joilla on molempien sovellusten uusimmat päivityksest ladattuina, voivat jakaa Dropbox-sisältöä keskuteluissaan vaihtamatta sovellusta. Dropbox on viime aikoina panostanut yhteistyön kehittämiseen eri sovellusten välillä.

Suomalaiset ovat maailman emojihulluin kansa

HS uutisoi viime viikolla Instagramin viime vuotisesta analyysista, jossa paljastui, että 63% suomalaisten Instagram-kommenteista sisältää ainakin yhden emojin. Emojit ovat siis tämän mukaan Suomessa jopa suositumpia kuin syntymaassaan Japanissa, joka on listalla hieman yllättäen vasta kahdeksantena. Toisena listalla on Ranska, jossa joka toisessa kommentissa on vähintään yksi emoji. Suomalaisten hymiömieltymys ei tullut mitenkään yllätyksenä asiakkaiden some-kanavia ylläpitävälle Expressionille. Hymiöt korvaavat kätevästi tarpeen väräyttää ilmettä kasvoilla. 

Aiheeseen liittyen Nyt-lehti julkaisi uutisessaan hauskan testin, jolla voit testata, ymmärrätkö hymiöt samalla tavoin kuin muut. Tutkimuksen mukaan et.

Lähde: Nyt-lehti: http://nyt.fi/a1460601340482

 

Lataa sosiaalisen media opas