Tubettajat ja Snapchat valokeilassa [Somen kuumimmat vk18]

Aiheina tämän viikon blogikirjoituksessamme mm. Snapchatin uudet shoppable ads -mainokset ja tubettaja-tähdet sekä maailmalta että Suomesta, joka antoi juuri Suomi-kuvan tubettajien käsiin. Muina aiheina pirteitä uutisia Facebookin ja WhatsAppin sovelluskehityksestä sekä tositarina Brasiliasta, jonka tuomioistuin eväsi 100 miljoonalta asukkaaltaan pääsyn WhatsAppiin huumekauppiaiden salattujen pikaviestien takia.

Somen_kuumimmat_18.jpg
Tubettajat ja Snapchat valokeilassa [Somen kuumimmat vk18]

Suomi-kuva nyt tubettajien käsissä

Ulkoministeriön maakuvayksikkö antoi ThisisFINLAND tube-kanavansa nuorten suomalaisten Tubettajien käsiin, ilman rajoitteita. 2009 perustettu YouTube-kanava on tähän mennessä kerännyt reilun tuhat seuraajaa, joten oikein alaspäinkään ei voi mennä ja toki VisitFinland-kanava (9507 tilaajaa) on vielä erikseen. 14-28-vuotiaat Tubettajat tuottavat kanavalle sisältöä englanniksi, erityisesti ulkomaalaisia nuoria silmälläpitäen, sillä maamielikuvat luodaan nuorina. Mukana tubettamassa ovat mm. Seksikäs-Suklaa & Dosdela sekä RoniTheGamer. Aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Snapchat testaa shopattavia mainoksia

Target ja Lancome pääsivät ensimmäisinä mainostajina testaamaan Snapchatin uutta "shoppable ads" eli ostokelpoiset mainokset -toimintoa. Snapchat on viime aikoina testannut monia erilaisia mahdollisuuksia mainostajille, kuten pidempiä videomainoksia. Shoppable adsit mahdollistavat tuotteiden ostamisen muutamalla klikkauksella, sovelluksesta poistumatta. Aiheesta uutisoi We Are Social Media.

Lähde: We Are Social Media: http://wersm.com/snapchat-tests-first-shoppable-ads/

Youtube parantaa mainontaansa mobiilissa

YouTube tulee parantamaan mainonnan toimivuutta varsinkin mobiilissa, jossa lyhyen sisällön kysyntä on suurta. Lyhyiden videosisältöjen välissä käyttäjät eivät jaksa katsoa pitkää 30 sekunnin mittaista mainosta, joten jatkossa on odotettavissa lyhyempiä ohittamattomia mainoksia. Google AdWordsin blogissa kerrotaankin, että YouTube tuo toukokuussa mobiiliin uudet vain kuuden sekunnin pituiset ohittamattomat mainokset. 

Snapchatin videovirta kasvanut räjähdysmäisesti

Marmai nosti otsikoihinsa viime viikolla Boombergin uutisen siitä, että Snapchatissa yhden päivän aikana katsottujen videoiden määrä ylitti jo huiman 10 miljardin rajan. Määrä on kasvanut kahdella miljardilla helmikuusta lähtien. Mikäli pelkästään jo Snapchatistä kirjoitettujen uutisten määrä eri riitä kertomaan palvelun kasvusta, niin viimeistään nämä luvut.

Uusia Facebookin sovelluksia Windows 10 käyttäjille

Facebook uutisoi blogissaan useista uusista sovelluksista, joita yhtiö on kehittänyt Windows 10 käyttäjille. Uutuutena yhtiö lanseeraa sekä Facebookista että Messengeristä pöytätietokoneelle tarkoitetut sovellukset, jotka nopeuttavat palveluiden käyttöä huomattavasti koneella. Lisäksi Windows 10 käyttäjät saivat vihdoin päivitetyn Instagram-sovelluksen, jonka pitäisi olla edeltäjäänsä nopeampi ja kattaa useita uusia toimintoja, joista iOS- ja Android-käyttäjät ovat saaneet nauttia jo pitkään.

 

Lähde: Facebook Blog: http://newsroom.fb.com/news/2016/04/introducing-facebook-messenger-and-instagram-windows-apps/

Whatsapp tuo kauan kaivatun ominaisuuden

Pikaviestin sovellus Whatsapp on kasvattanut käyttäjämääräänsä jo miljardiin pelkillä mobiilikäyttäjillä. Nyt yritys on tuomassa kauan odotetun työpöytäversion sekä Mac- että PC-alustoille. Aikaisemmin mobiilisovelluksen rinnalla on ollut vain selaimen kautta toimiva versio, joka vaatii katkeamatonta yhteyttä puhelimen ja koneen välillä koko käytön ajan. Lue lisää aiheesta Puhelinvertailun uutisesta.

Brasilia eväsi huumekauppiaiden pikaviestien vuoksi asukkailtaan pääsyn WhatsAppiin 

WhatsApp oli viime viikolla Marmain otsikoissa myös siitä, kuinka yksi palvelun suurimmista käyttäjämaista, Brasilia, ilmoitti blokkaavansa väliaikaisesti WhatsApp palvelun maansa asukkailta. Syynä toimenpiteeseen oli oikeuskiista WhatsAppin uusimman päivityksen myötä tulleista salatuista viesteistä. Brasilian oikeusistuin vaati WhatsAppilta pääsyä salattuihin viesteihin, joihin yhtiöllä itselläänkään ei ole edes pääsyä. Kiistan syynä on mitä ilmeisimmin pääsy huumekauppiaiden lähettämiin salattuihin pikaviesteihin.

Youtube-tähti PewDiePie maailman vaikutusvaltaisimpien listalle

Youtuben suurin pelaajatähti Felix Kjellberg, taiteilijanimeltään PewDiePie, on valittu Time-lehden sadan vaikustusvaltaisimman ihmisen listalle maailmassa. Kjellbergin Youtubekanava on kerännyt huimat 43 miljoonan tilaajan yhteisön ja hänen videoitaan on toistettu lähes 12 miljardia kertaa. Asiasta uutisoi Iltalehti.

 

Lataa sosiaalisen media opas