Jättiyritykset yhteistyössä parantamaan maailmaa uuden tekoälyn avulla

Google, Facebook, Amazon ja monet muut megayritykset ovat aloittaneet yhteisen missionsa, jonka tarkoituksena on elämänlaadun kohentaminen keinotekoisen älykkyyden avulla. Mullistaako keinotekoinen älykkyys myös kaikkien käyttämän Google Translatorin? Entä ovatko Twitter ja Soundcloud pian historiaa? Pian voit myös käyttää Snapchatia omien silmiesi kautta. Lue ja saat tietää lisää sosiaalisen median ja digitaalisen alan viimeaikaisista suurista muutoksista.

shutterstock_228897490.jpg

 

Jättiyritykset yhteistyössä parantamaan maailmaa uuden tekoälyn avulla

Spectacles-aurinkolasit mahdollistamaan täysin uudenlaisen "snäppäyksen"

Snapchat on kehittänyt aurinkolasit, joihin on integroitu yksi maailman pienimmistä langattomista videokameroista. Spectacles-lasit yhdistyvät suoraan langattomasti Snapchattiin Wifin tai Bluetoothin kautta. Lasit pystyvät nauhoittamaan 10 sekunnin videopätkiä. Laseja on tulossa Snap Incin mukaan myyntiin ainoastaan pieniä määriä ja lasit maksavat näillä näkymin noin 130 $. Laseja on saatavilla yhden kokoisina ja kolmella eri värillä. Lasit tulevat myyntiin Snapchatin mukaan "pian". Katso mielenkiintoista ennakkomateriaalia Spectacleseista täältä. 

WhatsApin tiedostonjako- ja kutsumismahdollisuudet kehittyvät

WhatsApp -pikaviestimelle tulee uusia ominaisuuksia, uutisoivat Digi Today ja Android Police. Uudessa Android-sovelluksen betaversiossa (2.16.281) ihmisten kutsuminen keskusteluihin sekä tiedostojen jakaminen helpottuvat ja nämä ominaisuudet on saatavilla myöhemmin myös normaaliversioon.

Ihmisten kutsuminen keskusteluihin tapahtuu lähettämällä kutsuttaville suoraan linkki puhelimen yhteystietolistasta käsin. Ryhmän ylläpitäjät voivat kuitenkin poistaa linkit käytöstä, jolloin esimerkiksi ryhmään myöhemmin kuulumattomat eivät pääse enää liittymään linkkejä käyttämällä.

Pikajakomahdollisuus on kuitenkin suurin muutos päivityksessä, sillä nyt käyttäjä voivat jakaa kuvia sekä videoita suoraan keskusteluihin ilman, että käyttäjä joutuu käymään läpi monta eri kanavaa ja ruutua. 

Soundcloud ja Twitter myyntiin?

Sosiaalisen median jättiläinen Twitter on haluttua ostotavaraa, uutiskanava CNBC:n lähteet kertovat. Useat teknologiayhtiöt kuten Salesforce.com ja Google ovat antaneet kiinnostumisen merkkejä yhtiön ostoa kohtaan. Huhuja Twitterin myynnistä on liikkunut jo jonkin aikaa, sillä yhtiön tuloskehitys on jäänyt paikoilleen. Esimerkiksi Twitterin osake on laskenut tänä vuonna jo 20 prosenttia. Jäänee nähtäväksi kaappaako Google omaan valikoimaansa jälleen mehevän lisän. 

Forbesin mukaan myös supersuosittu musiikkipalvelu SoundCloud on myyntihuhujen kohteena. Huhujen mukaan Spotify on keskusteluissa SoundCloudin ostosta, vaikka mitään virallista ei ole vielä asiasta julkaistu. Kahden musiikkipalvelun jättiläisen erityisen mielenkiintoinen yhdistyminen ei kuullosta liian kaukaa haetulta ja kysymys kuuluukin: onko "musiikkistriimauksen" ala pian mullistumassa? 

Mainonnan kohdennus ja seuranta eri laitteiden välillä parantuu

Google on julkaissut uudistuksia remarketing-mainoksiin. Cross-device remarketingin avulla voidaan kohdentaa display-mainontaa samalle käyttäjälle eri laitteilla. Verkkokauppias voisi esimerkiksi muistuttaa lähestyvästä halloweenista mobiilimainoksella, jonka käyttäjä huomaa matkallaan töihin. Myöhemmin illalla sama käyttäjä huomaa verkkokauppiaan kohdennetun tarjouksen kotonaan surffaillessaan verkossa vaikkapa tabletillaan. Asiasta uutisoi mm. Searchenginejournal.  Myös Facebook kertoi aiemmin kesällä parannetusta mainosten raportoinnista, jossa mainoksen näyttöjen ja konversion seurannassa huomioidaan saman käyttäjän eri laitteet.

Suurimmat teknologiayritykset yhteistyössä kohtentamaan elämänlaatua tekoälyn avulla

Suurimmat ja suosituimmat teknologiayritykset, Google, Microsoft, Facebook, Amazon ja IBM ovat aloittaneet tiiminä voittoa tavoittelemattoman yhteisön keinotekoisen älykkyyden tuomiseksi yleisölle muun muassa terveyden ja opiskelun saralla, uutisoi Tech Times.

Partnership on AI:n tarkoitus on kutsua myös muita voittoa tavoittelemattomia yhteisöjä mukaan tiimiin.  Yhteisö uskoo, että keinoälyn teknologiat omaavat merkittävän potentiaalin elämänlaadun kohentamisessa. Samalla ne antavat mahdollisuuden käsitellä globaaleja ongelmia kuten ruokaa, opiskelua, terveyttä, tasa-arvoa sekä ilmastonmuutosta. Mukaan tiimiin odotetaan myös Elon Muskia sekä Applea.

Google Translator mullistumassa uuden tekoälyn voimin

Tekoälyn entistä parempi hyödyntäminen on tämän hetken trendi. Googlen AI-käännösohjelma on saavuttamassa ihmismäistä tarkkuutta käännöksissä, vaikkakin työtä sen saavuttamiseen on vielä paljon, kertoo The Verge. Google on tällä hetkellä suurin keinotekoisella älyllä varustetun kääntäjäohjelman tarjoaja, ja nyt Google ilmoittaa kehittelevänsä uutta tekniikkaa koskien kääntöohjelmaa. Yrityksen AI tiimi kertoo uuden tekniikan nimeksi Google Neural Machine Translation system eli lyhyesti GNMT, jonka tarkoitus on olla resursseiltaan edullisempi ratkaisu lauseiden muodostamiseen. Sen sijaan että ohjelma käsittelisi yhden sanan tai lauseen, se käsittelee koko virkkeen kokonaisuudessaan.

Googlen tavoitteena on myös parantaa kääntöominaisuuksia myös niin sanottujen "erittäin vaikeiden" kielten kohdalla. Esimerkiksi Google käyttää nyt GNMT-systeemiä käännöksissään kiinasta englantiin. Ovatko Google Translatorin tutut käännöstekniset ongelmat ja kömmähdykset pian historiaa?

 

Varaa 30 minuutin maksuton markkinointikonsultaatio  Saat vinkkejä ja ideoita yrityksesi markkinointiin. Varaa juttutuokio