Mobiililaitteille pihakirpputoreja ja pikaviestipelejä

Facebook tuo pihakirppikset puhelimeesi. Telegram siirtyy ensimmäisenä pikaviestisovellusten pelimaailmaan. Yahoo pyrkii puolestaan mullistamaan uutiskeskustelut uuden mobiilisovelluksensa avulla. Lue lisää ja saat tietää sosiaalisen median ja digitaalisen alan viimeaikaiset suurimmat muutokset!

GettyImages-507629822.jpg

 

Mobiililaitteille pihakirpputoreja ja pikaviestipelejä

Kirpputori mobiiliin Facebookin Marketplace-sovelluksella 

Digital Trends uutisoi Facebookin testaavan uutta toimintoa valikoiduilla sivuilla, jossa sivun ylläpitäjä voi tägätä kuvaan tuotekataloginsa tuotteita. Facebookin Marketplace on saatavilla Android ja iOS -sovelluksina mobiililaitteille. Sovelluksella voit etsiä, ostaa ja myydä haluamiasi tuotteita yhteisösi keskuudessa. Törmäsimme itsekin toimintoon yhdellä asiakkaamme sivuista, joten voimme vahvistaa, että se on saatavilla myös suomalaisille käyttäjille. Jos olet linkannut verkkokaupan tuotekatalogin Facebook-sivuusi, saattaa toiminto olla jo käytössä. 

Yahoo elää jälleen!

Pitkän hiljaiselon jälkeen Yahoo on tuonut markkinoille uuden mobiiliuutissovelluksen, Yahoo Newsroomin. Sovellus helpottaa käyttäjälle sopivien sisältöjen löytämistä sekä mahdollistaa myös uutiskeskustelut muiden käyttäjien kanssa. Yahoon Senior Vice President Simon Khalafin mukaan uusi sovellus muistuttaa omalla tavallaan suuren käyttäjäkunnan Reddit-sivustoa. Yahoon Newsroomissa käytetyllä personoidulla teknologialla varmistetaan, että samoja mielenkiinnon kohteita kanssasi jakavat ihmiset pääsevät näkemään julkaisujasi ja ovat kehotettuja liittymään mukaan yhteisiin uutiskeskusteluihin. Yahoo Newsroomista voit katsoa lisää täältä. 

Telegram haastaa kilpailijansa omalla pelialustalla

Telegram lähtee haastamaan suurimpia kilpailijoitaan, Facebookia sekä WhatsAppia, tuomalla uuden pelialustan Android-käyttäjille, kertoo Forbes. Pelialusta toimii boteilla, eli käyttäjä voi aloittaa pelaamisen kirjoittamalla botille samalla tavalla kuten kirjoittaisi toiselle käyttäjälle.

Telegram on tehnyt 30 ilmaista peliä, jotka on julkaissut pelikehittäjä Gamee. Käyttäjä käynnistää pelin avaamalla chatin @gamee, jonka jälkeen käyttäjä valitsee pelattavan pelin. Pelit toimivat HTML5-pohjalla ja sisältävät muun muassa laskupeli MathBattlen. MathBattlessa pelaaja vastaa niin moneen kysymykseen kuin mahdollista. Telegramin perustaja sekä toimitusjohtaja Pavel Durov kuitenkin lisää, että Telegram ei ole siirtymässä pelkkään viihteeseen, vaan heidän tarkoituksensa on tasapainottaa työelämään liittyvät ominaisuudet sopimaan yhteen hauskan viihteen kanssa.

Googlelta uusi merkittävä Penguin-päivitys

Google esitteli ensimmäisen Penguin-algoritmi päivityksen vuonna 2012, jonka tarkoituksena on rangaista sivuja, jotka harjoittavat roskasisältöisiä linkkejä korkeampien hakutulossijojen rakennukseen.  Penguin on aikaisemmin toiminut erillisenä osana Googlen ydinalgoritmin kanssa, mutta uuden päivityksen avulla algoritmi toimii reaaliaikaisesti.

Googlen asettamista rangaistuksista palautuminen on kestänyt aikaisemmin turhauttavan pitkään, mutta päivityksen avulla Googlen on helpompaa ja nopeampaa korjata tulevia hakukone-rangaistuksia. Googlen Gary Illyesin kommentoi päivitystä seuraavasti: “Historically, the list of sites affected by Penguin was periodically refreshed at the same time. Now Penguin is real-time, so changes will be visible much faster, typically taking effect shortly after we recrawl and reindex a page." Päivityksestä uutisoi muun muassa Search Engine Journal. 

 

Saksassa kielletään WhatsApp-käyttäjädatan kerääminen

Saksa on kieltänyt Facebookia keräämästä WhatsApp-käyttäjädataa, uutisoi Forbes. Kansallinen datasuojeluviranomainen kertoi, että Facebook on on epäonnistunut saamaan hyväksynnän 35 miljoonalta käyttäjältä Saksassa. Facebookin täytyi lopettaa datankeruu ja samalla poistaa jo saatu käyttäjätieto.

Johannes Caspar, Hampurin datasuojelu- ja tiedon vapauden valtuutettu toteaa, että se liittävätkö käyttäjät WhatsApp-tilinsä Facebookiin on heidän päätettävissään. Tämän vuoksi Facebookin olisi pitänyt pyytää lupaa etukäteen, mutta he eivät pyytäneet. Lisäksi Caspar on huolestunut miljoonista käyttäjistä, joiden henkilökohtainen data on latautunut WhatsAppiin muiden ihmisten osoitekirjoista. Kuitenkin Facebookin mukaan tämä data ei ole siirtynyt.

Facebook seuraa Snapchatia

Facebook on jo kauan seurannut Snapchat -pikaviestintä sen ominaisuuksien ja käyttötuntuman jalanjäljissä. Toistaiseksi kopioinnin yritykset ovat kuitenkin jääneet onnistumisesta kauaksi.

Nyt Facebook on julkaissut oman versionsa Snapchat -viestimen toiminnosta: StoriesTechCrunch kertoo Facebookin tuoneen julki uuden, vastaavan ominaisuuden “Messenger Day”, jonka kautta käyttäjät kykenevät jakamaan filttereillä varustettuja valokuvia ja videoita näkyville 24 tunnin ajaksi verkostoilleen. Vaikka Messenger Day näyttäisi viimein onnistuneen, puuttuu palvelusta esimerkiksi vielä Snapchatin suuresti suosittu selfie -tehoste.

Tällä hetkellä Messenger Day on saatavilla vain Puolassa. Mikäli se kohtaa siellä suotuisan vastaanoton, on mahdollista, että Facebook laajentaisi palvelun myös muualle. Lisätietoa saatavilla laajemmin täältä.  

Varaa 30 minuutin maksuton markkinointikonsultaatio  Saat vinkkejä ja ideoita yrityksesi markkinointiin. Varaa juttutuokio