<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Case

Academy

Lyhyessäkin ajassa voi tapahtua suuria asioita

 

Parivuotisen historiansa aikana Academy oli ehtinyt kouluttaa Ruotsissa jo satoja työikäisiä, ja naapurimaassamme menestynyt nopean oppimisen ohjelma  haluttiin lanseerata myös Suomessa keväällä 2017. Harva Marketing on ollut alusta asti mukana suunnittelemaan  ja toteuttamassa lanseerausta konseptisuunnittelusta toteutuksiin. 

Academic Workin perustama Academy, tulevaisuuden koulu, kouluttaa työikäisiä uuteen ammattiin 12 viikossa. Suomessa Academy aloitti huhtikuussa 2017, ja kurssien määrä lisääntyy kiihtyvällä tahdilla. Academystä valmistuu junior-konsultteja osaajapulaajasta kärsiville toimialoille, kuten ohjelmistokehityksen ja energianhallinnan pariin. Useamman hakukampanjan tulokset todistavat, että Suomesta löytyy suuren potentiaalin osaajia ja heidät tavoitetaan tehokkaasti sosiaalisen median kanavista sekä systemaattisella vuorovaikutus- ja mediatyöllä. Tähän mennessä markkinoinnilla on onnistuttu synnyttämään yli 50 työpaikkaa Suomeen! Academy on nopein reitti uuteen duuniin sekä Suomen ainoa koulutusohjelma, jonka päätteeksi osallistuja saa varman työpaikan. 

Ruotsissa suurin osa Academyn kävijöistä on ollut korkeakoulun käyneitä, mutta koska tämä ei ole edellytys ohjelmaan valitsemiselle, ei kohderyhmää haluttu rajata Suomessakaan. Niinpä Harva pääsi toteuttamaan lanseerausta erittäin laajalle ja monipuoliselle joukolle: kaikki suomalaiset työikäiset, joskin markkinoinnillisesti kohdistukset tehtiin painottaen 20-40-vuotiaita sekä tiettyjä koulutus- ja työkokemustaustoja kuten liiketaloutta, pankki- ja vakuutusalan kokemusta tai matemaattis-luonnontieteellistä aiempaa osaamista. 

Ennennäkemätön hakijoiden tunku! 

  • Taloussanomat 26.4.2017

Nopea elämänmuutos ja kohtaanto-ongelman ratkaiseminen kiinnosti mediassakin

Harva valitsi hakukampanjan näkökulmaksi elämänmuutoksen: Vain kolmessa kuukaudessa voit muuttaa elämäsi ja saada uuden työpaikan. Mediakärjeksi valittiin puolestaan pitkin kevättä keskusteluissa ollutta teemaa: IT-alan kohtaanto-ongelmaa sekä myöhemmässä vaiheessa ensimmäisten Academy-konsulttien uratarinoita ja "supersuorituksia". Ajatus kiteytettiin kampanjavideoilla, jotka toteutettiin yhteistyössä Visual Worksin kanssa (katso video alla). Viestintätoimistokumppaniksi valittiin Voimisto Oy. Samalla tiimillä jatketaan myös vuonna 2018. 

Kiinnostuneita oli yli 200 kertaa enemmän kuin aloituspaikkoja! Tuomme jatkuvasti lisää uusia kursseja markkinoille, koska pula on huutava. 

"Lyhyessäkin ajassa voi tapahtua suuria asioita" -kärjellä kulkenutta kampanjavideota levitettiin YouTube-mainoksena sekä videoina ja still-kuvina Facebookissa ja LinkedInissä. Academyn toimintamallia opetettiin "What is Academy" -sisällöllä, minkä lisäksi henkilökohtaisia onnistumia luotiin esittelemällä erilaisilla taustoilla opiskelemaan valittuja konsultteja, minkä lisäksi tuotettiin "The First Class" -konseptivideo.

Targetointia oli tarkoitus tarkentaa kaksikuukautisen kampanjan kuluessa, mutta aihe herätti kiinnostusta, kysymystä ja keskustelua todella laajalti. Myös tiedotteet menivät erittäin hyvin läpi myös valtakunnanmedioissa ja laskennallinen media reach ylitti kaikki odotukset ja salaiset toiveetkin. Academystä on julkaistu kymmeniä juttuja sen ensimmäisen 9 kk toimintajakson aikana.

Hakemuksia ensimmäiselle kurssille alkoi tulla välittömästi, ja aloituspaikkojakin päädyttiin lisäämään kahteenkymmeneen alkuperäisestä viidestätoista. Kiinnostuneita oli yli 200 kertaa enemmän kuin aloituspaikkoja, mikä oli länsinaapurin menestystä vieläkin parempi tulos. Harva keskittyy isosti Academyn hakijakokemuksen rakehtamiseen, sillä työnantajamarkkinointi on on keskeisessä roolissa kilpailun koventuessa työmarkkinoilla. Academyn houkuttelevuus syntyy kuitenkin juuri siitä, ettei aiemmalla taustalla ole väliä, vaan sillä potentiaalilla ja motivaatiolla, mitä hakijalla on. 

Kuluvan vuoden aikana Academyn ja Harvan yhteistyö laajenee B2B-markkinointiin, myynninedistämiseen sekä asiantuntija- ja henkilöbrändin luomiseen. Myös hakukampanjoita on luvassa, sillä Academyssä tulee opiskelemaan yli 100 konsulttia vuonna 2018.

 

Topics: Kampanjat, Sosiaalinen media, sisällöntuotanto, työnantajamarkkinointi