Avara

Avaran markkinointi kehittyy saumattomasti yhdistämällä luovan ja kaupallisen kulman

Vuokra-asuntojen omistuksia johtava ja hallinnoiva palveluyritys Avara oli suunnitellut modernisoivansa markkinointinsa vuoden 2015 aikana aloittaen verkkosivu-uudistuksesta. Verkkosivusto kyllä uusittiin, mutta samalla muuttui moni muu asia markkinointistrategiasta verkko- ja somekonsepteihin sekä kaikkikanavaista kodin hankintaa paremmin tukevaan kanavakokonaisuuteen. Projekti aloitettiin hyödyntäen Kolmen Workshopin Mallia, joka on Harvan kehittämä ketterä tavoitelähtöinen markkinoinnin kehitys- ja suunnittelumalli, jonka perusta on kaikkikanavaisessa markkinoinnissa. 

Avaran markkinointi kehittyy saumattomasti yhdistämällä luovan ja kaupallisen kulman Ensimmäisissä Avaran johdon ja Harvan asiantuntijoiden workshopeissa selvisi, että Avaran markkinoinnillisia haasteita ei voitettaisi pelkällä verkkosivujen ilmeen ja rakenteen pikkuparannuksilla. Perushaasteena oli heikko bränditunnettuus, jonka nähtiin johtuvan siitä, ettei organisaatiossa oltu aiemmin pidetty markkinointia ja viestintää strategisesti tärkeinä kilpailukeinoina. Uuden toimitusjohtajan johdolla Avarassa oli päätetty aloittaa matka kohti asiakaslähtöistä kulttuuria, jonka keskiössä olisi Avaran asiakkaat. Kaikki tuleva markkinoinnin kehittäminen lähtisi entistä vahvemmin asiakkaiden toiveista ja tarpeista, ja pölyttyneiden markkinoinnin prosessien ja toimintamallien uudistamisesta.

 

Harva-Avara-Facebook-Mainonta

 

Halusimme korjata nopeasti puutteet markkinoinnissamme, eikä markkinointipäällikön tai -johtajan rekrytoiminen olisi ollut riittävän vauhdikas ratkaisu. Olemme ulkoistaneet asiakaspalvelumme ja isännöintipalvelumme, joten miksi emme ulkoistaisi markkinointia?

  • Harri Retkin, Avaran talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen

Harva saa vapautta ja vastuuta 

Avaran markkinointikumppanuus on ollut alusta asti harvalaisille äärettömän mielenkiintoinen, sillä strategisessa kumppanuudessa on päästy eroon jatkuvasta projektiluonteisesta katkonaisesta tekemisestä ja pystytty keskittymään tuottavimpaan työhön: asiantuntijuuteen, kontakteihin ja Avaran liiketoiminnan kehittämiseen markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Tämän mahdollistaa avoimuus ja luottamus, jotka ovat molemminpuolisia. 

 

Harva-Avara-Digitaalinen-Markkinointi-Kampanja

 

Avaran johto seisoo aidosti strategisen markkinoinnin tärkeyden takana ja on vähintään yhtä innoissaan kuin mekin olemme siitä, että suunniteltujen konseptien ja toteutettujen kampanjoiden tehokkuutta voidaan mitata tarkasti ja sitä myös tehdään käytännössä.

  • Ilona Kymäläinen, Harvan asiakkuusjohtaja

Kun strateginen suunta on päätetty ja muovattu yhdessä jo tekemisemme alkuvaiheessa, kummatkin voivat luottaa siihen, että yhteistyössä ollaan matkalla kohti samaa tavoitetta. Avaran historian ensimmäinen brändikampanja, Matkalla kotiin, lanseerattiin toukokuussa 2016 ja jo ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kampanja tavoitti verkossa yli 500 000 suomalaista.

 

Harva-Avara-Instagram-Brandimielikuva

Harva-Avara-Verkkosivu-Uudistus

 

Katso Avaran brändivideo - Matkalla kotiin, minkä lisäksi olemme tuottaneet Avaralle kymmeniä muita videoklippejä ja kampanjavideoita.