Line Carrier Oy

Brändiä tukevien mainosvideoiden konseptointi

Asiakas

Line Carrier Oy on kotimainen yritys, joka yhdistää perinteisiä puheratkaisuja ja ICT-ohjelmistoja yhdeksi kokonaisuudeksi parantaen asiakkaiden toiminnan tehokkuutta, kustannustehokkuutta, laatua ja imagoa. Line Carrier on ainoa suomalainen teleoperaattori, joka palvelee kaikissa verkoissa.

Brändiä tukevien mainosvideoiden konseptointi }}

Tuotetut palvelut

  • Mainosvideoiden konseptointi, käsikirjoitus ja koordinointi
  • Videomateriaalin jatkojalostus

Tavoitteet

Line Carrier Oy:n tavoitteena oli uudistaa brändi-identiteettiä ja parantaa yrityksen tunnettuutta. Pääideana oli luoda uusi markkinointiviestinnän konsepti, jolle haluttiin tehdä kiinnostusta herättävät ja tv-mainonnan tasoiset mainosvideot. Videoiden avulla he voisivat vahvistaa asemaansa suurten B2B-operaattorien haastajana markkinoinnin keinoin. Mainosvideoita ja kuvauksissa syntynyttä muuta markkinointimateriaalia haluttiin myös hyödyntää muussa mainonnassa digitaalisista bannereista printtimateriaaleihin.

Mitä tehtiin

Suunnittelimme mainosvideon konseptia miettimällä normaaleja nykytilanteita puhelimen käytön haasteista samaistuttavalla ja mieleenpainuvalla tavalla. Tavoitteenamme oli luoda konsepti, joka olisi helppo toteuttaa eri variaatioilla ja joka toistaisi yrityksen olemassa olevaa slogania “Nyt kuuluu”. Tiivistimme ajatuksemme kolmeen yleisimpään tilanteeseen, joissa lähes jokainen suomalainen on jossain vaiheessa törmännyt ongelmiin puhenlinverkon kanssa: mökillä ollessa, automatkalla ja kotona tietyssä huoneessa. Selkeytimme idean asiakkaallemme moodboardien avulla. Rakensimme konseptin monistettavaan muotoon, jolloin käyttötilannetta vaihtamalla saadaan helposti uusi aihe myös seuraaviin mainosvideoihin.

Seuraavaksi teimme mainosvideon käsikirjoituksen ja suunnittelimme kuvauspaikat. Halusimme kuvata mainosvideot hyvin perisuomalaisissa, tunnistettavissa paikoissa ja halusimme saada kuvamateriaalia läheltä, kaukaa ja yläilmoista, jotta videoista saataisiin tv-mainontaan sopivat. Kuvauksia varten palkkasimme näyttelijät, jotka pystyisivät esittämään halutut tunnetilat ja rentouden sopivalla huumorilla maustettuna.

Kuvauspäivänä koordinoimme ja aikataulutimme koko videotuotannon ja vastasimme yli 20 henkilön kuvaus- ja näyttelijätiimin ohjeistamisesta. Kuvauslokaatioiksi valikoituivat asiakkaan oma mökki Kemiönsaaressa sekä mantereen puolella kiemurteleva mökkitie.
Videon levitystä varten teimme asiakkaallemme alustavan mediasuunnitelman. Videomateriaalien lisäksi rakensimme still-kuvilla muun muassa digitaalisen ja sosiaalisen median banneripohjat eri formaatteihin ja mainospohjat printtimainontaan. Asiakas otti itse vastuun mediaostamisesta ja sen tuloksellisuudesta.

Lopputulos

Tuottamissamme videoissa nousi esiin raikas, kotimainen ja kevyen humoristinen tyyli kertoa Line Carrierin brändistä ja palveluista. Toteutus onnistui visuaalisesti ja laadullisesti niin hyvin, että asiakkaamme halusi hyödyntää tuotettuja video- ja kuvamateriaaleja osana Line Carrierin brändi-identiteettiä kaikissa kanavissa.

kuvakaappaus line carrier oy etusivusta

Yhteistyö Harvan Marketingin kanssa toimii hyvin, löysimme nopeasti yhteisen suunnan tekemisessä. Harvalla ymmärrettiin hyvin meidän tarpeemme ja sen minkälaiseksi haluamme Line Carrier brändiä kehittää.

Tavoitteessamme brändi-identiteettiä uudistaminen ja yrityksen tunnettuuden parantaminen, olemme onnistuneet erittäin hyvin. Nyt kuuluu -videot on otettu hyvin vastaan, ne on koettu selkeiksi ja Line Carrierin tyylisiksi. Brändimme tunnettuus on kasvanut vuoden sisällä merkittäväksi ja Nyt kuuluu -kampanjointi on tuonut meille uusia asiakastapaamisia ja myös kauppoja. Nyt kuuluu -tarina ja yhteistyö Harva Marketingin kanssa jatkuu myös ensi vuonna.”

– Marjo Hellman, Head of Marketing, Line Carrier Oy

Tuotantotiimi

Tero Mäkinen, Head of Creative

Ilona Kymäläinen, Client Success Director

Videotuotanto Rudi Rok & Lauri Laukkanen

Kysy lisää brändien kehityksestä