Santa Maria

Monikanavainen kampanja

Santa Marian kampanjassa kannustimme suomalaiset etsimään kaapeistaan Suomen vanhinta maustetta sekä tietysti ostamaan uudempia tilalle uusia. Kampanja näkyi ja kuului sähköisissä medioissa, myymälälattialla ja radiokanavilla. Kampanjaa tuettiin jatkuvalla menekinedistämispalvelulla, jonka tuotti Harvan oma kenttätiimi. 

Monikanavainen kampanja

Ratkaisumme: Radio + somekanavat + promootiot+ menekinedistäminen

Suomalaiset ovat tunnetusti säästäväisiä ja tämä näkyy siinä, että aina tarpeettomastakaan ei haluttaisi luopua. Ideoimme Santa Marialle kampanjan, jolla herätettiin kuluttaja kiinnittämään huomiota mausteiden vanhenemiseen ja kannustettiin hankkimaan ja myös kokeilemaan uusia mausteita. Kampanja sai nimen Kaapin Vanhin, ja sille rakennettiin oma laskeutumissivu, johon sisällöt kerättiin ja johon kampanjasta ohjattiin. 

kaapinvanhin.jpg

Kampanjan medioiksi valittiin radio sekä sosiaalinen media. Myymäläympäristössä myyntiä vauhditettiin promootioiden sekä menekinedistämisen keinoin.

Radioyhteistyö ruuhkautti juontajan puhelimen

Kampanjan keskeiseksi mediaksi valittiin radio, mutta emme tyytyneet pelkkään mainostamiseen. Radiomainoksen lisäksi Radio Novalla oli käynnissä kilpailu, jossa kerättiin tietoa kuulijoiden maustekaapin vanhimmista mausteista.

Kuva2.png

Kilpailusivuilla kävi ensimmäisen viikon aikana yli 3 600 kuuntelijaa ja heistä 952 osallistui maustepaketin arvontaan. Promootio herätti runsaasti mielenkiintoa, puheluita tuli juontajille ennätysmäärä ja nettisivuilla kilpailuun osallistuneista lähes 40 % latasi vanhoista mausteistaan myös kuvan. Sivuilla keskimäärin vietetty aika olikin huimat 7 min 33 sek.

kuvakisan-osallistujat.png

Esillepanot kuntoon

Hyväkään kampanja ei nosta myyntiä, jos kuluttaja ei löydä tuotetta myymälästä. Kaapin Vanhin -kampanjan yhteydessä Citymarketteihin ja suurimpiin K-Supermarketteihin rakennettiin näyttävät hyllynpäädyt Harvan menekinedistäjien toimesta. Lisäksi myyntiä vauhdittivat myymäläympäristössä toteutetut promootiot. Joissain myymälöissä myynti jopa monikymmenkertaistui kampanjan aikana.

Kuva3.png