Kuvaukset malleineen avaimet käteen -palveluna

Sector Alarm on merkittävä työllistäjä, joka rekrytoi vuositasolla yli 800 ammattilaista. Heistä suuri osa on tulevia myynnin ammattilaisia ja rekrytointimarkkinoinnin kohderyhmänä onkin käytännössä kuka tahansa jo myyntityötä tehnyt tai sellainen, joka voisi nähdä itsensä myyntityössä. Markkinointiviestinnän tehtäväksi jäi herättää ajatus, että myyntityö sopii todella monelle ja on sellaista kokemusta, joka vie elämässä pitkälle.

Kuvaukset malleineen avaimet käteen -palveluna }}

Sector Alarm lähti yhdessä Choice HR:n ja Harva Marketingin kanssa taklaamaan erityisesti myyntityön mielikuviin liittyviä haasteita. Tahtotilana oli saada se todella suuri suomalaisten joukko, jolla voisi olla potentiaalia tehdä työtä Sector Alarmin myynnissä, ylipäätään tunnistamaan itsessään mahdollisuuden myyntityöhön. Sector Alarm on loistava ponnahduslauta sellaisillekin, jotka eivät aiemmin ole myyntiä tehneet, ja yrityksen vastuullisuus työnantajana ja ylipäätään toimijana haluttiin tuoda esiin. 

- Sector Alarmilla on hyvin ammattimaisesti rakennettu rekrytointiprosessi, koulutus ja akatemia, jonka kautta he varmistavat, että ihmiset voivat menestyä työssään. Kuka tahansa kyvykäs, oikean asenteen omaava tekijä voi menestyä heillä, olipa tausta sitten joukkueurheilusta tai e-urheilusta, kuvailee Choice HR:n toimitusjohtaja Matias Ketola

Choice HR ja Harva Marketing vastaavat kokonaisvaltaisesti työnantajamielikuvan rakentamisesta. Keväästä alkaen olemme olleet rakentamassa Sector Alarmille uutta konseptia, joka nivoutuu teemaan "Elämänmakuinen seikkailu - tule sellaisena kuin olet. - meiltä saat koulutuksen ja työkalut". Tällä hetkellä keskitymme työnantajamielikuvan rakentamiseen monikanavaisesti, teemme sisältöjä ja vastaamme niiden jakelusta. Otamme myös kantaa taktisiin rekrytoinnin toimenpiteisiin.

Kun kuvapankkikuvat eivät riitä

Konseptin jalkauttamista ei haluttu tehdä kuluneiden ja kliseisten kuvapankkikuvien voimin, vaan Harva Marketing järjesti kampanjaa varten kuvaukset. Kuvaukset toteutettiin asiakkaalle avaimet käteen -palveluna sisältäen niin kuvaajan, studion, meikkaajan, mallit kuin projektin hallinnan ennen kuvauksia ja kuvausjärjestelyn kuvausten aikana. 

Mallit rekrytoitiin kumppaniyrityksemme Sunnyonen kautta. Heidän kattavasta verkostostaan löytyi paljon kuvauksiin halukkaita ihmisiä, joista ensin valikoitiin potentiaaliset ja juuri tähän konseptiin sopivat mallit. Tämän jälkeen ehdokkaat esiteltiin asiakkaalle, joka valitsi lopulliset viisi mallia mukaan kuvauksiin.

Koko päivän kestänyt still-kuvaus toteutettiin studiolla viiden eri mallin kanssa eri stailauksilla. Samaan aikaan toisaalla kuvattiin kampanjan videot. Lopputuloksena saimme todella paljon kuvia, joita voitaisiin hyödyntää myöhemmin konseptin mainosmateriaaleissa, eri vuodenaikoina ja ajankohtina. Lisäksi kuvauksissa otettiin kuvia taktista markkinointia varten.

- Toteutuksesta tuli asiakkaan näköinen. Mallit olivat freesejä ja persoonallisia ja sopivat heidän rekrykampanjansa kohderyhmään niin ikänsä kuin "tule sellaisena kuin olet" -viestin puolesta, kertoo Sunnyonen toimitusjohtaja Sanni Kaikkonen.