Kenttätutkimukset

Kenttätutkimusten avulla kerätään uutta tietoa asiakkaan tai jälleenmyyjän käyttäytymisestä ja toiminnasta.

Toteutamme asiakastutkimuksia myymälöissä ja myymälöiden läheisyydessä.

Myyntidata ja myymälästä kerätty käyntikohtainen tieto eivät usein riitä avaamaan kaikkia olennaisia kulmia asiakaskäyttäytymisestä, asiakkaiden taustoista tai asiakaskokemuksesta.  Kenttätutkimukset voivat olla mystery shopping -tutkimuksia, asiakashaastatteluita, havaintotutkimuksia tai teknisavusteisia tutkimuksia, joiden avulla pyritään keräämään uutta tietoa asiakkaan tai jälleenmyyjän käyttäytymisestä ja toiminnasta ja jalostamaan se toteutuskelpoisiksi kehitysehdotuksiksi myynnin ja palvelun kehittämiseksi.

Mystery shopping

Mystery shopping toteutetaan nimensä mukaisesti salassa tutkimuksen kohteelta, jotta tilanne on mahdollisimman autenttinen. Mystery shoppingin perusteella voidaan esimerkiksi analysoida myyjän klousaustaitoja tai vaikkapa asiakaspalvelun tasoa.

Asiakashaastattelut ja havaintotutkimukset

Palautetta tarvitaan myös asiakkailta, jotka ovat tekemisissä brändisi kanssa. Asiakashaastatteluilla ja havaintotutkimuksilla saamme selville kuluttajien spontaanit ajatukset brändistäsi.

Datan analysointi

Tutkimusten avulla pyritään keräämään uutta tietoa asiakkaan tai jälleenmyyjän käyttäytymisestä ja toiminnasta ja jalostamaan se toteutuskelpoisiksi kehitysehdotuksiksi myynnin ja palvelun kehittämiseksi.

GettyImages-538362804_super.jpg

Lähdetäänkö toteuttamaan tutkimusta?

Varaa aika konsultointiin, jossa kerromme erilaisista vaihtoehdoista, kartoitamme tavoitteesi sekä luomme suunnitelman toimenpiteiden toteuttamiseen.

Varaa juttutuokio

Usein kysyttyä

Mitä tutkimus maksaa?

Tutkimusten hintahaitari on todella laaja startaten alle tuhannen euron verkkokyselystä valtakunnallisiin, satojen myymälöiden mystery shopping -tutkimuksiin. Hintaan vaikuttaa tutkimuksen laajuus ja toivottu toteutustapa. Tarvitseeko esimerkiksi jokaisessa myymälässä käydä vai riittävätkö pistokokeet? Kannattaakin ehkä tehdä niin päin, että kerrot meille budjettisi, ja me esittelemme erilaisia siihen sopivia toteutusvaihtoehtoja.