<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1215289601892782&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Markkinoinnin ulkoistaminen

Osaamista ja tavoitteellisuutta markkinointiin

Hanki markkinointi palveluna - tehokasta, ennakoitua ja mitattavaa

Markkinoinnin ulkoistamisella tarkoitetaan markkinoinnin tai sen johtamisen ostamista palveluna. Asiakas määrittelee, mitä markkinoinnilta tarvitsee, ja palveluntarjoaja (markkinointitoimisto) suunnittelee ja esittelee mallin, joka parhaiten vastaa tähän tarpeeseen. Tarvittaessa tuemme markkinoinnin tavoitteiden ja budjettien määrittelyssä. Ulkoistus voi koskea joko osaa markkinoinnista tai koko markkinointia, mukaan lukien ulkoistettu markkinointipäällilkkö tai johtaja. 

Koko tiimi käyttöösi

Ulkoistamalla markkinoinnin Harvalle saat käyttöösi kaiken sen osaamisen, mitä markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan, ja siinä suhteessa, mitä juuri sinä tarvitset: suunnittelijat, graafikot, copywriterit, koodarit, valokuvaajat, videokuvaajat, digimarkkinoinnin työkalujen osaajat sekä projektinjohtajat. Tarpeen mukaan voit hankkia myös ulkoistetun markkinointipäällikön, joka johtaa, kehittää ja haastaa yrityksesi markkinointirutiineja monipuolisella kokemuksellaan ja näkemyksellään. Harvan markkinointipäällikkö on usein osa johtoryhmää. 

Kustannustehokas ratkaisu

Kaiken tarvittavan markkinointiosaamisen ja -resurssien rekrytointi ja pitäminen talon sisällä on monelle aivan liian kallista, sillä kaikkia toimintoja tai osaajia ei tarvita täysipäiväisesti. Markkinointi muuttuu jatkuvalla syötöllä ja painopistealueet vaihtelevat esimerkiksi markkinatilanteen, kohdemarkkinan, kilpailutilanteen ja liiketoiminnan kehittymisen mukaan. Ostamalla markkinoinnin palveluna saat järkevällä hinnalla käyttöösi tarvittavat osaajat, tuntiperusteisesti, ja maksat vain tehdystä työstä sekä tiedän aina, missä mennään. 

Rohkeita näkemyksiä

Koska ulkoinen tiimi ei ole asiakkaalla palkkatöissä, se on usein rohkeampi ja kriittisempi haastaja kuin mitä moni työsuhteessa oleva henkilö voi olla. Sitoutuneena kumppanina tiedämme, että tuloksia tehdään yhdessä. On meidän tehtävämme ja osaamistamme sanoa ääneen, jos huomamme jotain kehitettävää tai parannettavaa. Tulosta tehdään yhdessä, ja tiedämme, että jatkuva parantaminen ja perusteltu haastaminen ovat  hyväksi aidosti kehitys- ja kasvuhaluisille yrityksille. Ps. Ulkoinen tiimi ei ole yhtä aikaa koko vahvuudeltaan sairas- tai kesälomalla.

Lue myös nämä

Läkähdytkö tekemiseesi vai uskallatko ostaa markkinointipalveluita yritykselle?

Läkähdytkö tekemiseesi vai uskallatko ostaa markkinointipalveluita yritykselle?

Kasvuyrityksissä lyhistytään usein työtaakan alle, vaikka jo pitkään on tiedetty, että yrityksen kannattaisi keskittyä ydinosaamiseensa.

Lue lisää ›
Markkinoinnin ulkoistaminen tuo osaamista ja tavoitteellisuutta

Markkinoinnin ulkoistaminen tuo osaamista ja tavoitteellisuutta

Markkinoinnin ulkoistaminen on kuuma trendi, mutta mitä sillä oikein tarkoitetaan ja miksi sitä kannattaa harkita.

Lue lisää ›
Oma markkinointipäällikkö vai ulkoistettu markkinointitoimisto?

Oma markkinointipäällikkö vai ulkoistettu markkinointitoimisto?

Käytössäsi on 5000e/kk markkinoinnin resursointiin yrityksessäsi. Palkkaisitko markkinointipäällikön vai ulkoistaisitko markkinoinnin markkinointitoimistolle?

Lue lisää ›
tilaa-mailchimp.jpg

Kiinnostaako markkinoinnin ulkoistaminen?

Ota yhteyttä ja mietitään, minkälainen ratkaisu teille voisi sopia.

Harva Marketing toimii useiden yritysten ulkoistettuna markkinointiosastona. Täytä yhteystietosi ja jutellaan aiheesta lisää.

Varaa juttutuokio

Usein kysyttyä

Mitä markkinoinnin ulkoistaminen maksaa?

Hyvänä sääntönä voidaan ajatella, että keskisuuren yrityksen markkinoinnin ulkoistaminen maksaa kuukausitasolla suunnilleen yhtä paljon kuin markkinointipäällikön palkkaaminen sivukuluineen. Lisäksi on hyvä huomioida tarvittavat media- ja tuotantobudjetit. Jos asiaa miettii hieman tarkemmin, niin ulkoistaminen maksaa juuri verran kuin mitä yrityksen asettamien markkinoinnin tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Riippuen bisneksestä markkinoinnissa on hieman erilaisia toimintamalleja ja logiikoita. 

Kustannusta miettiessä kannattaa huomioida, että ulkoistamalla markkinointisi saat hyötyjä, joita yksittäinen markkinointihenkilö tai muutaman hengen tiimi ei pysty tuomaan: kokeneen tiimin yhteistyön myötä syntynyt yhteinen osaaminen, hiotut toimintamallit, aina uusimmat työkalut ja lisenssit, modernin markkinointiteknologia-osaamisen, valtavan verkoston muita markkinoinnin osa-alueiden ammattilaisia sekä turvaa ja riskittömyyttä. Ulkoistamalla markkinoinnin voit olla varma, että teemme töitä koko rahalla, emme sairastele tai lomaile koko tiimi samaan aikaan ja meidän tärkein intressimme on, että sinun bisnes ja myynti kasvavat, koska meidän menestys on sidottu asiakkaidemme menestykseen.

On hyvä muistaa, että vaikka sinulla olisi jo oma markkinointipäällikkö, voit hyvin ostaa tiimin osaamisen ulkopuolelta. Tällöin markkinointipäällikkösi voi keskittyä olennaiseen, liiketoiminnan tukemiseen markkinoinnin keinoin sekä päätöksentekoon ja kasvustrategian toteuttamiseen, ja tiimi tekee käytännön toteutukset. Tiimiltä saat käyttöösi ne palvelut, jotka joutuisit muussa tapauksessa ostamaan erikseen, kuten esimerkiksi verkkosivujen toteutuksen, materiaalien suunnittelun ja tuotannon, sisällöntuotannon ja kanavien ylläpidon.

Mitä minun on järkevä ulkoistaa - johtaminen, suunnittelu vai tuotanto?

Kyllä voit hyvin ulkoistaa vain strategisen markkinointisuunnittelun, vaikka sinulla olisi jo tekijätiimi talossa tai toinen toimisto tekemässä käytännön toteutukset esimerkiksi taktiseen digikampanjointiin tai yksittäisiin sisältöprojekteihin.

Moni asiakkaamme kertoo heillä olevan suurin haaste juuri markkinoinnin systemaattisen ja tuloksellisen johtamisen kanssa, joten markkinointijohtajan ulkoistaminen on kasvava trendi. Kuten mikä tahansa liiketoiminta-alue, markkinointi vaatii pyöriäkseen laadukasta johtamista ja innokkaat tiimiläiset johtajan - tulipa se sitten ulkoa tai sisältä. 

Markkinoinnin johtaminen on tänä päivänä yhä enemmän kokonaisuuksien johtamista. Yksittäisten asioiden näpräämisestä siirrytään kiihtyvällä tahdilla kohti isompien kokonaisuuksien liidaamista, jolloin kokonaishyöty on pitkällä tähtäimellä suurempi kuin johdettaessa markkinointia osa-alueina tai irrallisina projekteina.

Modernin markkinointijohtajan on ymmärrettävä suunnittelua, tuotantoa sekä raportointia sekä osattava elää brändiä ja sen arvoja. Tämä lähtee siitä, että tekijä uskoo aidosti brändii ja pitää yritystä ja sen tekemistä arvokkaana ja merkityksellisenä. Johtajan on myös osattava liittää markkinointi osaksi isompaa kokonaisuutta, koko liiketoimintaa tekemällä systemaattista yhteistyötä ainakin myynnin ja tuote-/palvelukehityksen sekä asiakaspalvelun kanssa. Usein markkinointipäällikön odotetaan vetävän myös henkilöbrändäysprojekteista sekä tukevan HR:ää työnantajabrändin rakentamisessa. Harvalta löytyy johtamisosaaminen ja -kokemus kaikkiin markkinoinnin osa-alueisiin. 

Kannattaako uuden yrityksen ulkoistaa markkinointijohto?

Uuden yrityksen on useissa tapauksissa järkevää ostaa markkinointi palveluna muutamastakin syystä:

  • osaamistarvetta ja resurssimäärää on vaikea ennakoida etukäteen
  • markkinointiosaamisen ja -toteutusten tarve muuttuu kiivaalla tahdilla ennen lanseerausta, sen jälkeen ja markkinointiprosessin vakioimisen jälkeen
  • aikaa ja taloudellisia resursseja opetteluun ja kokeiluun ei ole

Moni tuore yritys tarvitsee kokemusta markkinoinnin starttaamiseen ja haluaa saada perusprosessin nopeasti käyntiin ja markkinoinnin tuottamaan! Tällöin on järkevää hyödyntää kokeneen markkinointijohtajan ja tiimin osaamista, jolloin aika- ja raharesurssit saadaan allokointia juuri oikeaan paikkaan, kaikkein tärkeimmän työn tekemiseen sekä tekemisen jatkuvaan analysointiin ja niin sanottuun lennosta parantamiseen. Tämä on mahdollista, kun on tehnyt prosessin mukaise toimenpiteet monesti aiemminkin ja osaa myös ennakoida yleisimmät suhdenkuopat ja epäonnistumisen mahdollisuudet.

Tuore yrittäjä haluaa keskittyä täysillä yritystoiminnan kokonaisuuteen ja ymmärtää usein lanseerauskampanjan, tarinankerronnan, sisällöntuotannon ja brändäyksen merkityksen. Markkinoinnin käynnistämiseen ja jalkauttamiseen pitää päästä nopeasti, sillä useat kulut realisoituvat heti alkuvaiheessa ja onnistuminen alkuvaiheen myynnissä ja markkinoinnissa on usein kriittistä! Yhä useampi yrittäjä osaa arvottaa kokeneen johtajan osaamisen, olemassa olevat verkostot sekä näkemyksen ja lukuisat benchmarkit.

Harvan kautta hankittu markkinointijohtaja on yrittäjähenkinen markkinoinnin monitaituri ja kokenut markkinoinnnin johtamisen ammattilainen, joka pystyy vaihtamaan fokustaan nopealla tahdilla juuri siihen osa-alueen, jolla on tarve. Hyvän johtajan mukana asiakas voi ostaa myös halutessaan koko tiimin juuri omaan tarpeeseen - skaalautuvasti ja omaa osaamistaan tai in-house-tiimiään täydentäen.